Sportlik eluviis

Spordisuund on moevaldkonnas juba aastaid oluliseks trendiks olnud ja ei näita vaibumist nüüdki. Kui vaid paar hooaega tagasi panustati komplekti sportlikumaks muutmiseks aksessuaaridele (eelkõige tossudele), siis nüüd on sportliku joone võtnud kogu välimus. Julgematele kandjatele mõeldes on disainitud moodsaid dresse ja kapuutsidega kleite, tagasihoidlikumad saavad dressipluusi kokku sobitada näiteks ontliku pliiatsseelikuga. Kuna sportlikud elemendid muudavad rõivad funktsionaalsemaks ja mugavamalt kombineeritavaks, on see trend, mis sobib tänapäeva kiires tempos kandmiseks tõesti igaühele – ja mitte vaid trenni minekuks.

Anna Led esitles 1990ndatest kantud kollektsiooni, kus šikk naiselikkus oli kombineeritud sportliku mugavusega.


Nóló tõi lavale kollektsiooni, mille elemendid pärinevad kui üliõpilase garderoobist: lihtsad, trendikad, hoogsad. Moebrändi saadab praegu suur edu – hiljuti jõudis brändi looming Vene luksuskaupade ketti Bosco di Ciliegi.


Valge triiksärk

Eseme, mida on kantud aastakümneid, uusversioone näeme igal aastal. Nii ka seekord, mitmetes Riias esitletud kollektsioonides oli valge triiksärk kindlalt esindatud. Kui osa neist olid minimalistliku joonega ja pigem neutraalse topi laadsed, siis nägime ka klassikalise meestesärgi-stiilis variante ja ka viktoriaanlikus võtmes külluslikult dekoreeritud versioone. Mida valida, sõltub kandja stiilist, kuid me ei väsi kordamast, et valge triiksärk võiks kuuluda igasse garderoobi ja see sobib kandmiseks nii südatalvisel teatriõhtul kui suvel kääritud käistega ja näiteks koos lõhkiste teksadega.

Pohjanheimo kollektsioonis esines mitmeid valgeid särke – klassikalise kõrval ka näiteks selline, efektse varrukaosaga eksemplar.


Mustade pükste ja valge särgi kombinatsiooni peetakse sageli igavaks… Natalija Jansone tõestab vastupidist.


Pihikseelik

Möödunud talve suur trend – kombineerida õlapaeltega või lihtsalt avatud lõikega kleiti ja toppi – oli paljude lemmik just oma lihtsuse tõttu ning tõesti, originaalse komplekti jaoks piisabki pihikseelikust ja selle alla sobivast pluusist. Igati praktiline lahendus, mis sobib ka kevadel kandmiseks (vaheta soojad kangad kergemate vastu välja). Kinnisema lõikega pihikseelikuid ja kleite võib ka ilma alumise särgita kanda või proovi rullkaelusega pluusi asemele sobitada kergem t-särk.

Katya Katya Shehurina tõi lavale vastandeid tulvil naiseliku õhtukleitide kollektsiooni.


Šikilt trendikas! Pohjanheimo urbanistlik ja ajatu komplekt sobiks aastaringselt igasse kontorisse.


Number suurem

Oversized-lõiked on ühtaegu nii kapriissed kui pretensioonitud. Mõeldud pigem pikale ja sihvakale figuurile, tunduvad selliste lõigetega rõivad seljas pingutamata ja hooletult elegantsed ning muidugi kandjale õige veidi liiga suured. Avaraid lõikeid kohtasime nii mantlitel, pükstel, pintsakutel kui ka kleitidel. Kes selliseid lõikeid juba praegu armastab, see teab – seljas on need riided väga mugavad. Aastaajast sõltumata.

Anna Ledi kollektsiooni superstaar – terrakotatoonis mantel.


Nóló avaralõikelisele mantlile lisab naiseliku nüansi toon-toonis krae.


Kleidid igale peole

Kas ainult meile tundub, et kui üks “kleidihooaeg” on lõpule jõudnud, algab kohe järgmine? Kuigi võib tunduda ahvatlev igaks jõulu-, juubeli- või mis tahes muu peo jaoks uus kleit osta (iga kord on ju nii eriline, eks?), siis tegelikult tasuks garderoobis juba leiduva seas üks tõeline kleitide sorteerimine teha. Ehk oled unustanud, millise ilusa kleidiga sa eelmisel suvel tädipoja koolilõpuaktusel käisid? Või millise kauni kostüümi üle-eelmisel aastal juubeliks ostsid ja mida oledki vaid korra kandnud? Kui need sulle endiselt ilusatena tunduvad ja su keha pole vahepeal muutunud, siis milleks raha kulutada?

Cinnamon Concepti leiduv narmastega kleit sarnaneb paari aasta tagusele supertrendile, kus kõike pidid kaunistama narmad.

Katya Katya Shehurina pruutkleitide kollektsiooni kaunis stiilinäide.


Allikas: Laupäevaleht LP

Kõik fotod: Mark Litvyakoff/RFW