Moodne etno

Sõnad “etno” ja “moodne” võivad sisult küll olla täiesti vastandlikud, kuid folkfestivalile kohaseid rõivaid märkasime sügistrende tutvustavatel moeetendustel rohkem kui ühe korra – nii terviklike komplektide kui üksikute esemete näol. Seega, ära oma suviseid festivalilemmikuid veel kappi järgmist suve ootama ära paki ja võta selliste riietega kaasnev muretu meeleolu ka sügisesse kaasa. Lase tikanditel, rahvarõivastel ja esiemade käsitööoskustel end inspireerida või kui oled ise nobedate näppudega, valmista ise midagi erilist – piisab vaid mõnest nutikast nõelapistest, et juba olemasolev rõivaese ainulaadseks muuta.

Alexander McQueeni rebitud äärtega asümmeetriline pluus aastaringseteks moodsateks folgihetkedeks. Foto: Scanpix


Kanna pitskleiti rannas või soojamaareisil ujumisriiete peal või talvel retuuside ja pologa. Hipilik meeleolu tekib sellist kleiti kandes igatahes koheselt. Zara 89,95


Tagasihoidliku ja kerge musta pontšo muudab eriliseks särtsakas lillemuster. Lindex, 24,99


Helesinine laguun

Kas oled suvel rõivastudes erinevate värvidega nii ära harjunud, et lausa keeldud tagasi musta, pruuni ja halli mähkumast? Värvidest ennustatatkse saabuval sügisel suurt edu punasele ja mõnevõrra üllatuslikult ka türkiissinisele – ideaalne võimalus killuke troopikat pimedasse aega kaasa võtta. Ja muidugi sobib türkiis ideaalselt ka päevitunud nahale, seega julgustame seda ka veel enne suve lõppemist kandma.

Pealaest jalatallani sinises – Valentino sügiskollektsiooni stiilinäide. Foto: Scanpix


Praktiline kontorikleit, mis sobib kandmiseks aastaringselt paljude erinevate aksessuaaridega. Mosaic, 79,95


Kes suvel veel satsiliste kleitide kandmisest üledoosi ei saanud, jalutagu nendega kelmikalt ka sügisesse. Tallinn Dolls, 139,99 (kaubamaja.ee)


Tagasi kontorisse

Nüüd, kui suvepuhkused lõppenud, on aeg taas töisemateks meeleoludeks. Õnneks annavad disainerid kõik, et sinu kontoristiil oleks kõike muud kui igav. Anna siis ka ise oma panus! Kuigi moelavadel on näha arvukalt stiilseid ja monokroomseid kostüüme, siis oma osa on ka loovamatel lahendustel – kui töökoha õhkkond seda soosib, proovi kombineerida erinevaid värve, mustreid ja materjale. Sinu päev saab olema just nii erkastes toonides, kui sa selle ise kujundad. Nii otseselt kui kaudselt.

Kleit, valge krae, pliiatsseelik ja sukksaapad koos? Kui neid nii kanda nagu Fendi modell, siis jah! Foto: Scanpix


Kleit, mis sobib ideaalselt kostüümi asendama. Järgmisel hooajal on ühed olulised aksessuaarid värvilised paksud sukad, julgemad saavad kanda ka efektseid sukksaapaid. Kleit Zara, 42,95


Pliiatsseelik rõhutab naiselikku figuuri ja mõjub alati stiilsena. Nahast versiooni näol on tegemist ka tugeva moe-statement'iga, mida saad teha aastast aastasse. Ivo Nikkolo, 399,90


Jälle need kaslased

Trend, milleta lihtsalt ei saa ühelgi sügisel. Ja kas üldse peaks? Kes on leopardimustri juba aastaid tagasi enda jaoks avastanud, leiavad ikka ja jälle võimalusi, et seda kanda, seejuures sõltumata aastaaegadest. Selles lihtsalt on midagi naiselikku, seksikat ja klassikalist ent ka vastuolulist. Doseeri vastavalt soovile – väikese detaili või täieliku komplekti näol. Sinu stiil, sina otsustad.

Kaslaste valitsejannad Dolce & Gabbana moeetendusel – tundub, et mõnikord ei tee küll küllale tõepoolest liiga… Foto: Scanpix


Soovid mustreid kombineerida, kuid ei tea, kuidas seda täpselt ikkagi teha? Vali midagi, mille puhul on see töö sinu eest juba ära tehtud. SAND, 179,99 (kaubamaja.ee)


Kleit, millega saad kaslaseks kehastuda nii suvelõpu- kui jõulupeol. Tõeline klassika, mida ei räsi ükski uus hooaeg. Vivienne Westwood Anglomania, 550.- (netaporter.com)


Allikas: Laupäevaleht LP