Siruta ennast välja ja su figuur näib saledam. Kui kehahoiak on hea, pingutad automaatselt rohkem ka kõhulihaseid. Et sirutatud kehahoid meelest ei läheks, paiguta kas või koju ja tööle mitmesse kohta seda meelde tuletavad märkmelehed.

Joo vett

Kui jood vähe, hakkab keha vedelikku koguma. See võib tähendada paari lisakilo ja lisasentimeetreid vöökohal. Püüa päevas tarbida vähemalt kuus klaasitäit vedelikku (see ei pea olema ainult vesi).

Tühjenda soolestik

Sellest tavaliselt ei räägita, kuid regulaarne tualeti külastamine ja soolestiku tühjendamine on oluline. Kui sa ei tee seda hommikul kindlal kellaajal, on kerge päevaste askelduste ringi sattuda ning tualetikülastus lükkub aina edasi. Kui oled oma aju piisavalt pikalt keha signaale eirama õpetanud, võib selline käitumine lõppeda kõhukinnisusega.

Söö mõistlikult

Selle asemel, et toitu kiirelt sisse kühveldada, kujunda harjumus närida iga suutäit enne allaneelamist vähemalt kümme korda. Seedesüsteem peab ülemäärast tööd tegema, kui toidu lihtsalt alla neelad – see omakorda võib viia kõhupuhituse ja seedehäireteni. Seda enam, et kui sööd kiirustades, neelad alla ka rohkem õhku ja riskid koheselt ka punnkõhu tekkega.

Kasuta probiootikume

Probiootikumid on head bakterid, mis seedimist hõlbustavad ja kõhu lamedana hoida aitavad. Söö jogurtit, hapukapsast, võid, misokastet või võta sisse apteegist ostetud probiootikume. Vali niisugune, mis sisaldab nii acidofilus- kui bifidobaktereid.

Jaluta

Püüa mahutada igasse päeva vähemalt 30minutiline jalutuskäik. See aktiveerib ainevahetust ja põletab vöökohale kogunenud rasva. Igasugune treening on samuti kasulik ja kõige olulisem selle juures on muidugi järjepidevus.

Ära näri närimiskummi

Pidev nätsutamine sunnib sind liigselt õhku neelama – see tekitab aga gaase ja tulemuseks on taaskord punnis kõht. Kui soovid siiski hingeõhku värskendada, võta üks piparmündipastill.

Lõõgastu

Kui oled närviline, toodab keha rohkelt steroide ja stressihormoone, mis mõjuvad seedimisele halvasti, põhjustades ka kõhukinnist. Stress tõstab veres kortisooli taset, mis omakorda saadab kogu rasva vöökohale talletuma, et kõhuorganeid kaitsta. Tee iga päev vähemalt 20 minutit midagi sellist, mis sind tõeliselt lõõgastab ja su silmad särama paneb.

Allikas: goodhousekeeping.com