Ajakirjanik ja kuninglik biograaf Robert Hardman selgitas ITV sarjas "Our Queen: Inside the Crown" et kuninganna oli parajasti oma koertega Buckinghami Palee aias jalutamas, kui pidi kasutusele võtma drastilised meetmed, et vältida külalisega kohtumist.

"See juhtus ajal, mil Ceausescu ja tema abikaasa Elena peatusid palees ja kuninganna läks aeda koertega jalutama. Niipea kui kuninganna märkas Ceausescusi eemalt tulemas, mõtles ta, et ta tõesti ei suuda nendega vestelda ja nii ta siis läks esimest ja viimast korda oma elus tõepoolest palee põõsaste varju peitu, et külalisi vältida," rääkis Hardman dokumentaalfilmis.

Rumeenia diktaator polnud rahva silmis kuigi populaarne ja tema külaskäik Suurbritanniasse tekitas palju küsimusi. Ajakirjandus hakkas uurima, miks "selline koletis" külla kutsuti, rääkis Hardman.

Kuninglikke kohustusi täites tervitas kuninganna Ceausescuse nende visiidi alguses Londonis Victoria raudteejaamas ja sõitis nendega koos lahtises tõllas Buckinhami Paleesse, kuid palee töötajate sõnul tegi kuninganna väga selgeks, et ei poolda seda külaskäiku.

Vaata lisaks fotosid noorest kuningannast:

Allikas: Harper's Bazaar