Treeningu loojaks on dr Izumi Tabata ja algselt tunti seda meetodit kui „Tabata protokolli“. Doktor ise ütleb, et treeningmeetod on inspireeritud kiiruisutamise tipptreenerist Irisawa Koichist. Doktor on on juhtinud ka mitmeid selle meetodi kohta tehtud uuringuid ja on tõestatud selle positiivset mõju kaalukaotusele kui südame-veresoonkonna tugevdamisele.

Liigutused on sinu enda teha – võid minna kõige lihtsamat teed ning treeningusse kaasata vaid kaks liigutust (näiteks kükid ja kätekõverdused). Samuti võid omavahel erinevaid harjutusi kombineerida, et keskenduda mitmetele lihasgruppidele.

Rasvapõletuseks on ideaalne saada oma süda maksimaalselt kiiresti tööle ja just kõrge intensiivsusega treeningud on kaalukaotuse seisukohalt efektiivsed. Sellised trennid põletavad hulgaliselt kaloreid, ergutades keha just ladestunud rasvu kasutama.

Kui soovid vastupidavust treenida, proovi näiteks järk-järgult 20-minutilist, 30-minutilist ja seejärel 45-minutilist Tabata treeningut. Selliste kavade puhul on põhirõhk siiski 20-sekundilisel kõrge pulsiga treeningul, millele järgneb 10-sekundiline puhkus, kuid kordusi on lihtsalt rohkem. Erinevaid Tabata kavasid leiab nii videote kui ka tekstide näol, seega endale sobivaima variandi leiad kindlasti, ükskõik, kas lähed jõusaali telefoniga või ilma. Tabata-treeninguid pakutakse ka mitmetes spordiklubides.

Allikas: Popsugar