Filmid lavastati lähtuvalt kollektsioonide kontseptsioonidest, kuid ära ei unustatud ka sotsiaalset distantseerumist kui aktuaalset teemat. MPT peaprodutsent Kerli Jõgi sõnul on uus lähenemine väga tervitatav: "Kasutades filmikunstile omaseid võimalusi, saame lubada vaataja lähemale kunstnike mõttemaailmale kui etenduskunst seda kunagi suudaks.”

Vaata etendust järele:


Neljapäeval, 11. juunil sai näha OmaMood etendust, mis kanti üle Tartus asuvast Rahvusarhiivi Noora hoonest. Reaalajas sai nautida 10 disaineri loomingut, teiste hulgas astusid üles tuntud moedsainerid nagu Cärol Ott, Vilve Unt ja Katre Arula. Moeetendusega sooviti toetada kohalikust käsitööpärandist inspireeritud ning jätkusuutliku, eelkõige aeglase, disainiliikumise põhimõtete järgi valmistatud rõivaste loomist ja kandmist.

Vaata etendust järele:

Effi lõpetas 12. juunil Antoniuse moeetendus, mis keskendus ready-to-wear riiete ja aksessuaaride näitamisele. Antoniuse moeetendusest võtsid osa 11 disainerit. Juba kolmandat aastat järjest toimus moeetendus Eesti Rahva Muuseumis. "Oleme Eesti kõige suurem muuseum ning soovime olla ka kõige kaasaegsem. Mood on osa meie tänasest kultuurist, misttõttu on festivali toimumine ERMis väga sobiv," sõnas ERMi arendusdirektor Viljar Pohhomov.
Vaata etendust järele:

Festivali eesmärk ei ole ainuüksi vaatajatele elamuse pakkumine, vaid noordisaineritele edasiarenemise võimaldamine. "Effi disainerid saavad kaasa kollektsioonist veebikataloogi, pildid ja videoklipi, mida nad saavad kasutada enda brändi tutvustamisel. Lisaks jätkub meie traditsioon võimaldada disaineritel saada personaalset tagasisidet tõeliste tipptegijate käest," loetleb Effi korraldaja Kaari Soosalu meetmeid, mis aitavad moedisainereid ka edaspidi oma loomingu edasiarendamisel.

Effil kuulutatakse välja ka peavõitja, kelle kollektsioon osaleb septembris International Young Designers Contest noordisainerite võistlusel Kiievis. Maineka konkursi võitja saab auhinnaks 10 000$, mis on mõeldud enda brändi edasiarendamiseks. Aastal 2018 võitiski Effi disainer Cärol
Ott Kiievis peaauhinna, mis tõestab veelkord Eesti disainerite kõrget taset.

30 moedisainerile jagavad personaalset tagasisidet Effi eksperdid, kelleks on Vogue Italia ajakirjanik Riccardo Terzo, L’Officiel Baltics peatoimetaja Liga Zemture, Ukrainian Fashion Week peakorraldaja Victoria Kharchenko, Tallinna Loomeinkubaatori asutaja Anu Lõhmus, moeajakirjanik Kristina Herodes, Norra jätkusuutliku disaini edendaja Veronika Glitsch jpt.

Kava:

10. juunil näitavad Mood-Performance-Tantsu etendusel oma kollektsioone: Victoria Käesel, Katry Mets, Kirke Talu, Marili Järv, Susanna Belinda Kõgel, Lisette Sivard, Mariliis Niine, Kaire Avi-Kinnunen ja Annika Kiidron.

11. juunil näitavad OmaMood moeetendusel oma kollektsioone: Cärol Ott; Eleriin Seim ja Janika Solmann; Marge Allik, Anett Niine ja Liisi Tamm; Anneliis Reili; Siret Ott; Annika Vaalma; Heli Kiverik ja Kätli Saarkoppel-Kruuser; Katre Arula; Piret Albert ning Vilve Unt.

12. juunil näitavad Antoniuse moeetendusel oma kollektsioone: Sille Sarapuu, Katrin Aasmaa, Hannes Rüütel, Jūratė Vaškienė, Zack Marques, Kairi Lentsius, Mekoome, Irja Lembra, Gerda Retter, Kristina Puz (VETKA) ja TATA.