Alamaalt võtab järje üle kodumaine bränd Spekter Technologies kollektsiooniga “MARS 2.0”. Uskudes, et inimkond peaks liikuma tähtede poole, loob disainer Roxana Spekter tuleviku inimesele praktilisi, kauneid ja tehnoloogilisi rõivaid. Kollektsioonis “MARS 2.0” kasutatakse traditsiooniliselt nutikaid sõjaväekangaid ja magnetkinnitusi ning esmakordselt esitletakse antibakteriaalsest tekstiilist mudeleid.

Näitleja ja moelooja Karin Rask esitleb Tallinn Fashion Weekil oma esimest kollektsiooni. Tema sügishooaja naistekollektsioon Karin Rask Premier on inspiratsiooni saanud eelmise sajandi erinevatest kümnenditest ja filmikunsti klassikast. Kollektsioonist leiab täisvillaseid mantleid, lendlevat šifooni, kunstnahast seelikuid-pluuse-kleite ning veidi vanaaegse joonega peenvillaseid elegantseid kleite ja kõrge pihaga peenvillaseid pükse. Kollektsioonis on kasutatud hoolega valitud kangajääke ning kõik tooted on ainueksemplarid.

Brand NO.8 viib sügistalvise kollektsiooniga paralleeluniversumeid avastama – rõivaid said alguse disainer Svetlana Puzorjova mõtisklustest paralleeluniversumite üle. Spetsiaalselt sügistalvise kollektsiooni jaoks lõi disainer kõrvalseisva reaalsuse, mille tegevus toimub teises universumis. Klassikaline ja modernne dimensioon sulanduvad üheks ning kokku saab piire nihutav ajatu stiil.

Teise päeva lõpetavad eriti naiselikud meeleolud. Selleks, et tervislikku eluviisi edendada, on Alexanderlingi sügistalvine kollektsioon pühendatud spordile – šnitti on võetud spordirõivaste detailidest: soonikud pahkluudel, värvlis ja kaeluses ning vabadust pakkuvad puhv-varrukad.

Naiseliku käekirja poolest kuulus Mammu Couture valmistab oma moenädala kollektsiooniga printsesse ette järgmise aasta ballideks. Tema sügis-talvine kollektsiooni on jalutuskäik läbi aastakümnete. Saab näha palju värve ja 1970. aastate festivalidede hõngu, aga ka brändi klassikalisi 1950ndatest aastatest mõjutusi saanud siluette ja 1960ndate temaatilisi jakke ning seelikuid, mis on läbi aegade suurt menu saavutanud.

Loe SIIT Karolin Kuusiku ülevaadet eilsetest Tallinn Fashion Weekil esitletud kollektsioonidest.