Kõik, mis kõrgemal, on parem. Ole kindel, et sind jäädvustav kaamera asub vähemalt silmakõrgusel (parem kui kõrgemal). Sellise nurga all asuv fotokaamera lubab su silmadel esile tulla ja lõua ning selle aluse piirkonna varju jätta.

Naeratusi on erineva intensiivsusega ja igaühele sobib erinev, kuid kõige tähtsam on, et sa naerataksid siiralt. Kui see pole võimalik ja pead ette manama võltsnaeratuse (mida tuleb samuti ette), proovi samal ajal keel suulakke lükata – see pingutab su põski ja loob mulje loomulikust naeratusest. Kõlab siiski raskelt? Vaata pilte, kus su naeratus sulle endale meeldib ja jäta see asend lihtsalt meelde. Mana see näole millal iganes vaja!

Mida rohkem valgust, seda parem. Kuigi fotokaamerad muutuvad aina võimekamaks, on nende võime fotot piisavalt valgustada endiselt nõrk. Seega, aknad, prožektorid, lambid... need kõik on hea foto õnnestumise nimel sinu uued sõbrad. Jälgi, et valgus langeks otse su näole ja mitte vaid ühele poole – nii väldid näole tekkivaid varjusid.

Huulepulk või -läige ja ripsmetušš on kõige olulisemad meigivahendid, mida sa fotole jäädes vajad. Ilusa foto puhul on oluline ka sinu enesetunne – kui tunned end paremini tugevama meigiga, eelista seda. Siiski on oluline, et sa lauvärvide ja põsepunaga üle ei pingutaks.

Rõivad jäädvustuvad just sellistena, nagu nad sul seljas on: täpselt parajad, suured või väikesed. Valik on sinu!

Kui sind pildistatakse, vaata korraks ümbrust – kas sa jääd fotole ikka nii, nagu soovid? Või teeb keegi sulle „sarvi“ või püüab kuidagi teisiti tähelepanu sinult ära röövida?

Ära hoia neid lihtsalt kõrval – pane näiteks üks neist puusa, võta kätte käekott või tee nendega midagi muud. Nii on ka pilt põnevam!

Allikas: Elle.com