Match Made in HEL moeetendus. Vaata Finnairi ja Finavia otseülekannet uuesti SIIT!

Arashi Yanagawa on mees, kes on brändi John Lawrence Sulliwan taga. Endine Jaapani poksija rajas oma moebrändi 2003 aastal ja tema loomingu märksõnadeks on mõjutused arhitektuurist, klassikalised lõiked koos julgete värvivalikutega ning innovaatiliste kangaste kasutamine.

Shanguan Zhe on brändi Sankuanz looja – mehe loomingus põrkuvad vana ja uus (mõtle “South Parki” ja Jaapani mangade peale).

Inglismaa moebränd Bora Aksu esitles esimest kollektsiooni 2002, mil näidati kollektsiooni Londoni tuntud moekooli Central Saint Martinsi lõpetamisel (juba siis märkas seda ka näiteks Dolce & Gabbana, kes soovis brändiga koheselt koostööd teha). Täna kannavad selle brändi rõivaid ka nimed nagu Olivia Palermo, Sienna Miller ja Keira Knightley.

Henrik Vibskovi nimi ei ole Skandinaavia moesõpradele uus – trummarist Vibskov on tuntud oma tervilike ja värvikate moekontseptsioonide poolest, mis ulatuvad kaugemale, kui pelgalt rõivad.

Heikki Salonen uuendas oma moemärki peale nelja aasta pikkust pausi eelmisel aastal. Rahvuselt soomlane, elab Heikki Londonis ja on töötanud selliste moebrändide nagu Diesel ja Maison Margiela heaks. Stiililiselt otsib ta lahendusi, mis räägiks läbi minimalismi põnevaid narratiive.

Anders Haal on rootslane, kes asutas oma moebrändi kolm aastat tagasi – alustas naistele disainimisega, kuid nüüd on tema looming unisex. Põhilisteks Haali loomingu märksõnadeks on viimistletud lihtsus, vabadus ja mitmekülgsus.

Korealane Hyein Seo kasutab oma viimases kollektsioonis “Fear Eats the Soul” klassikalise õudusfilmi esteetikat – lisades sellele muidugi oma vimpka. Hetkel Antverpeni Kuninglikus Akadeemias magistrantuuris tudeeriv Seo naudib enim tänavamoe loomist, mille juures kasutab muuhulgas ka couture-elemente.