Üks esimestest kordadest, mil president oma rõivavalikuga uudisekünnise ületas, oli siis, kui ta osales ekstreemspordifestivali Simple Session avamisel – paljude üllatuseks oli Kersti Kaljulaid selga tõmmanud ürituse logaga T-särgi. Kahtleme, et t-särk oli presidendi stilisti soovitatud rõivas ja usume pigem, et särk oli talle ürituse korraldajate poolseks kingituseks, mille president spontaanselt kasutusele võttis. Ja mis võiks ühele noorteüritusele olla suurem kompliment, kui näha riigi presidenti kandmas oma logoga T-särki?

2. Tal on oma stiil – vähem on rohkem

Ametlikel päevastel üritustel on Kersti Kaljulaidi visuaalseteks visiitkaartideks kujunenud lihtsalõikeline kleit, pükskostüüm või lihtsad seeliku-kudumi kombinatsioonid. Need on praktilised esemed ja kooslused, mis lihtsalt töötavad. Presidendi stilist on talle selga valinud rõivaid nii Eesti moekunstnike (Mariliis Soobard, Oksana Tandit jt) loomingu seast kui ka selliste brändide tootevalikust, mida kannab Baltikumis tuhandeid naisi (Mosaic). Teravam silm on kindlasti märganud, et president on korduvalt samu rõivaid kandnud – seega ei mingeid spetsiaalselt õmmelda lastud kostüüme, mis ülejäänud garderoobiga kuidagi sobida ei taha.

3. Ta riietub praktiliselt ja vastavalt olukorrale

Aasta jooksul on president korduvalt osa võtnud erinevatest avalikest spordiüritustest ja ka tema spordirõivad on tagasihoidlikud – kas olete märganud, et ta kannab säravate firmamärkidega sporditoppe või viimase disaini järgi trennikostüüme? Ei! Taas tõestab president, et vähem on rohkem. Presidendi spordilembus väljendub muidugi ka tema välimuses... Tehkem järele!

4. Ta läheb teadlikult kindla peale välja

Kui rääkida pidulikust riietusest, siis kas teile meenub mõni tõeline fopaa, millega president on silma paistnud? Näiteks mõni liiga avar dekoltee või liiga ümber kleit? Vaatasime selle loo jaoks läbi sadu viimase aasta jooksul tehtud fotosid ja ei leidnud midagi, mis väljuks etiketireeglite haardest või hea maitse piiridest. See on tõepoolest lugu, milles draamat ei olegi.

Meenutame kas või tema esimest vastuvõttu – rahvarõivad on väärikas austusavaldus rahvakultuurile ja mis võikski olla vabariigi aastapäeval sobivam riietus? Kas see oli turvaline valik? Jah, kindlasti. Pidulike tualettide kohta kehtib aga juba varem öeldu – president teab, et vähem on rohkem, me ei ole näinud ainsatki ülevoolavalt satsilist või edevat kostüümi, mis tõmbaks tähelepanu ürituselt endale.