Kirta-Linda nendib, et ravimeid tuli võtta palju ja nende kõrvalmõjud olid tugevad. “See ei olnud elamisväärne elu,” sõnab ta.

Kuid näinud Marguse lugu, teadis Kirta-Linda, et peab temaga ühendust võtma, et ka Moskvasse sõita. “See on ainuke võimalus ennast päästa,” sõnab saadud ravi kohta Margus.

Kogu protseduuri tarvis oli vaja koguda kokku 50 tuhat eurot. “Hakkasin kõvemini töötama ja raha selle jaoks koguma,” räägib naine, kuidas tal õnnestus see raha endal kokku koguda. Moskvasse naine siiski ei jõudnud, sest hematoloogiga konsulteerides selgus ootamatult, et sarnast tüviraku siirdamist on võimalik teha neuroloogi nõusolekul ka Eestis. “Ta ütles küll, et see on väga raske, aga kui see on minu valik, siis on minu valik.”

Kirta-Lindast sai esimene hulgiskleroosiga patsient, kellele tehti tüviraku siirdamine Põhja-Eesti Rergionaalhaiglas, mille eest tasus Haigekassa. Kuid tegemist oli naise jaoks väga karmi katsumusega. "Jah, ma olen väga positiivne inimene, aga isegi mind see suutis murda. See on kindlasti keeruline," tõdeb Kirta-Linda. Siiski läinud aastast alates tähistab ta 17. septembril oma teist sünnipäeva. “Siis nad siirdasid tüvirakud tagasi ehk ssee on n-ö uus sünnipäev."

Vaata videost pikemat lugu ka sellest, kuidas läheb Margusel: