Toredad ja aktiivsed õuemängud

Mida põnevat aga lastega sel suvel ette võtta ja mis õuemängud on selle suve teemaks? Tegelikult on kõik aktiivsed tegevused selleks ideaalsed, olgu selleks siis kummikeks või vana hea peitus või kullimäng. Kui lastele toredaid tegevusi välja pakkuda ja ise ette näidata, tulevad mudilased suurima hea meelega kõigega kaasa.

Lisaks vanadele headele õuemängudele võib lastega proovida ka täpsusviset Tactic Pehme täpsusviske mängu abil. See nõuab parasjagu keskendumisvõimet ning kannatlikkust, sest mängu eesmärgiks on visata rõngad pulga otsa. Ja olgugi, et mäng on mõeldud lastele, kes on vähemalt kolme aasta vanused, saab isegi pisem põnn harjutada lihtsalt rõngaste pulgaotsa ajamist. Loomulikult seda kõike ikka suure õe või venna ja lapsevanema valvsa pilgu all.

Quoits game


Teine väga lõbus ja sportlik mäng on Tactic reketimäng Zlam Racket. Reketimängu mängimine nõuab palju liikumist, sest mängu eesmärgiks on reketiga kas pehmele pallile või sulgpallile pihta saada ja vastasest parem ja kiirem olla. Lisaks üldisele liikumisele parandab reketimäng ka koordinatsiooni ja täpsust ning tekitab mõnusa võistlusmomendi. Kuna reketi käsitlemine on noorematele lastele keeruline ja komplektis sisalduvad pisikesed detailid, mis võivad väikestele lastele ohtlikud olla, on pallimäng mõeldud siiski vanemate laste jaoks.

Zlam racket

Ja kes veel proovinud pole, siis tasuks kindlasti ära katsetada selline kogupere viskemäng nagu seda on Mölkky. See on suurepärane mäng, sest seda saab mängida kõikjal. Vahet ei ole, kas olete lastega rannas, pargis piknikul või koduaias - Mölkkyga on ühtemoodi lõbus igal pool. Lisaks ei võta Mölkky palju ruumi ja seda on mugav kaasa võtta.

Mölkky on number üks õuemäng maailmas!

Mölkky on populaarne just tänu selle lihtsuse tõttu ning see pakub meelelahutust nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Mölkky

Mölkky mäng sai alguse meie põhjanaabrite juurest ehk Soomest ja seda juba 90-ndate algusest. Olgugi, et mäng nõuab osavust ja täpsust, on Mölkky väga kaasahaarav ja lõbus, sest mängureeglid on väga lihtsad:

  • Mölki pulgad, ehk kurnid asetatakse kindla järjestuse järgi ühte punti ja vähemalt 3-4 meetri kaugusele viskejoonest.

  • Kui viset tehes kukub maha üks kurn, siis on viskepunktide summaks see, mis number oli maha kukkunud Mölkky kurnile märgitud.

  • Kui aga viske käigus kukub maha rohkem kurne, siis on punktiskooriks hoopis maha kukkunud kurnide arv.

  • Mängu on võitnud see, kes saab esimesena täpselt 50 punkti, teistele mängijatele jääb aga samal hetkel olev punktiskoor. Kui juhtub aga, et punktide summa läheb üle 50, siis kukub mängija tagasi 25 punkti peale.

  • Kui mängija aga viskab järjest kolm korda kurnidest mööda, siis on ta mängu kaotanud ja lõpetab 0-skooriga.

  • Vastavalt kokkuleppele võib mängida süsteemi, kus kokkulepitud mängude arv summeeritakse ja võidab kokku enim punkte saanud võistleja või võistkond.

Kuna mäng on nii populaarne, siis on hetkel käimas Mölkky Suvi kampaania, kus terve suve vältel loositakse välja mitmeid Mölkky komplekte ja muid auhindu. Pane end vaid kirja lehel: www.molkky.ee ja hoia pöialt, et loosiõnn naerataks!

Võta selle suve eesmärgiks võimalikult palju aega koos pere ja lastega õues viibida, proovida erinevaid toredaid õuemänge ning olla füüsiliselt aktiivne. Loo oma lastele vahvaid ja armsaid lapsepõlvemälestusi!