Lihtsalt öeldes on Botox ravim, mis lõõgastab lihaseid, et näo miimika kortse ei tekitaks. Samuti silenevad selle süstimisel juba olemasolevad kortsud.

„Brotoxiks“ nimetatud trend on tõusnud hitiks TikTokis, kus sajad mehed uhkeldavad tehtud ilusüstidega ning annavad teada, et tegemist pole pelgalt „naiste pärusmaaga.“ Ühtlasi võib tõdeda, et Z- generatsiooni nõudlus ja huvi iluprotseduuride vastu on hüppeliselt kasvanud.

„Mehed leiavad tee üha enam meie juurde,“ kinnitab ilukirurg dr Jennifer Levine ja lisab, et mehed soovivad oma välimust parandada, et olla enesekindlamad ja konkurentsivõimelisemad. „Ka mehed tahavad ilusad olla,“ lisas Levine.

Ameerika plastiliste kirurgide ühingu hiljutiste andmete kohaselt süstiti 2020. aastal Botoxit rohkem kui 265 000 mehele, mis on 182% rohkem kui kaks aastakümmet tagasi.

Lisaks Botoxile on meestel huvi teistegi iluprotseduuride vastu nagu täiteained ja laserravi. Miamis asuv ilukliinik on meessoost klientidele eriti vastu tulnud – ilutuppa on lisatud alkoholi, sigareid ja isegi Playboysid, et mehed saaksid end tunda endiselt „oma keskkonnas.“