Kaheksakümnendate algus tõi turule ka ühe täiesti uue autotüübi. Selle üheks teerajajaks peetakse mudelit nimega Renault Espace.

Espace tähendab prantsuse keeles ruumi ja täpsemat nime poleks uue suuna avamudelile anda saanudki. Tegemist oli pisibussiga, mis mahutas kuni kaheksa istekohta, kuid selle mõõtmed jäid väikebussi omadele alla. See-eest ruumi oli Espace’is külluslikult. Vähe sellest, et istmeid sai kokku klappida, need võis sootuks välja tõsta või siis hoopis ümber pöörata, nii et moodustus midagi lauakesega elutoa sarnast. Espace’ist sai hõlpsalt teha ka kaubiku – nii sobis igati inimlikus mõõtkavas sõiduk ühtviisi hästi lõbusõitudeks sõpruskondadele kui ka perekondadele järeltuleva põlve või majakraami transportimiseks.

Enam-vähem neljakümne aastaga on Espace vuranud läbi viie mudelipõlvkonna ning seda võib kahtluseta pidada üheks kõige tuntumaks pisibussiks.

Uhiuues Espace’is on endiselt palju ruumi ning kuni seitsmele sõitjale mõeldud kolm istmerida, kuid nüüd on temast saanud puhastverd linnamaastur ...

Loe pikemalt edasi artiklist!

Jaga
Kommentaarid