Pane paika koristusplaan

Selleks, et vältida koristustegevuste alla mattumist, tuleks esmalt paika panna koristusplaan ja mõelda välja, kust koristamisega pihta hakata. Suurpuhastus ei pea olema ühe päeva töö, tunduvalt mõistlikum on koristada tubade kaupa. See annab võimaluse oma aega paremini planeerida ning muudab koristamisprotsessi lihtsamaks ja meeldivamaks.

Kuna köök on sageli kodu keskpunkt, kuhu terve perekond igapäevatoimingutest koju jõudes koguneb, oleks mõistlik koristamist alustada just sealt. Edasi võiks liikuda ühiselt kasutatavate ruumide ja koridoride juurde, seejärel võtta ette magamistoad ning viimaks puhastada tolmust väiksemad ruumid ja vannitoad.

Kasuta tolmu kogumiseks õigeid võtteid

Selle asemel, et kiirustades põrandad tolmuimejaga üle käia, liiguta tolmuimejat rahulikus tempos edasi-tagasi mööda põrandapinda, et tõhusalt kinni püüda ka kogu põrandalaudade vahele ja vaibakiududesse peitunud tolm. Põhjalikumaks puhastuseks võib protsessi vastupidises suunas korrata. Tolmu imemist tuleks alustada ruumi sisemisest osast ning liikuda seejärel aeglaselt väljapoole.

Mööbli puhastamiseks mikrokiudlappe kasutades tasub pühkida kas vasakult paremale või ülevalt alla – see aitab vähendada allergeenide hulka ja parandab maja õhukvaliteeti. Alternatiivse ja veidi lihtsama võimalusena saab mööblipindade puhul kasutada vastavaid tolmuimeja otsikuid.

Vali koristuskeskkonnale vastavad puhastusvahendid

Kuna iga koristuspind on erinev, siis tuleb maksimaalse koristustulemuse saavutamiseks lähtuda koristuskeskkondade iseärasustest. Näiteks vaipade puhastamisel on soovitatav kasutada nailonist ja kummist harjaseid, põrandapindadel aga pehmeid rullikuid, mis muudavad manööverdamise lihtsamaks ja tõhusamaks.

Eelista mitmekihilise filtersüsteemiga tolmuimejaid

Selleks, et vabastada oma kodus puhas õhk ja püüda kinni ka peened tolmuosakesed, tuleks tolmuimejat valides pöörata tähelepanu selle imemisvõimsusele ja filtersüsteemile. Mitmekihilised filtersüsteemid aitavad erinevas suuruses tolmuosakesi paremini kokku koguda ning vähendavad seeläbi allergeenide hulka sissehingatavas õhus.

Ära unusta koristusvahendite puhastamist

Sarnaselt kõigile muudele koristusvahenditele on sama oluline ka tolmuimeja puhastamine. See aitab hoida tolmuimejat hügieenilisena ning ennetada ummistumist ja ülekuumenemist. Tänu sellele ei hakka tolmuimeja ka ebameeldivalt lõhnama ning kodus püsib õhk peale igat koristuskorda puhtana.

Jaga
Kommentaarid