Tänaseks on troopiline vürtsivili vallutanud kogu maailma ja kättesaadav pea igast toidupoest nii värske risoomi kui kuivatatud pulbrina, samuti peeneks viilutatult ja marineeritult ning suhkrustatuna. Ingver lisab nii magusatele kui ka soolastele toitudele võrratut aromaatsust. Seest soojendav kirbe ja värske maitse on see, mis teeb ingveritee ja paljud Aasia road nii maitsvaks.

Kuni 150 sentimeetri kõrguseks kasvav ingveritaim vajab kasvamiseks sooja kliimat, kuid Eestis on võimalik seda kasvatada kasvuhoones.

Ingver sisaldab üle 400 loodusliku ühendi ja mitmed neist on põletikuvastased. Lisaks suurepärasele maitsele, mille annavad talle aromaatsed eeterlikud õlid gingeroolid, tsingibereen, tsingeroon jt, sisaldab ingver tervisele kasulikke antioksüdante, vitamiine ja mineraale nagu kaalium, kaltsium, fosfor, magneesium, folaat (B-grupi vitamiin), koliin ja seleen.

Ingveri kasud tervisele

Ingveris sisalduv koliin on...

Loe lähemalt juba artiklist.