Katariina, 35

Karolin: Riietel on tõepoolest imeline võime visuaalselt pisut „petta“. Võtame näiteks kaeluse kuju, mille variante on palju. Sinu tassike teed võiksid olla V-kaelusega pluusid ja kleidid ning seega ka ülevalt lahti nööbitavad triiksärgid. „Jah“ kraega pluusidele, kuid „ei“ kõrge kaelusega sviitritele, mis kaela veel laiemaks võivad teha. Suurem krae, rippuma jäetud žaboopaelad, vormide mäng keha alaosas või varrukaotstes – need kõik segavad jälgi ja tasakaalustavad laiemaid õlgu.

Kui läheme suuremale skaalale, siis pikema siluetiga riided, näiteks pikk pintsak, aitavad kaela pikendada ja hajutavad horisontaalset suunda. Pintsaku puhul on veel üks kaval nõks, mis siluetti pikendab: talje kohal ehk tavalisest allpool asetsev nööp. Liiga kõrgel olevad nööbid muudavad ülakeha kastisarnaseks ja rõhutavad laiemat õlga.

Piduliku riietuse puhul on päästerõngaks asümmeetrilised lõiked, näiteks ühe õlaga topp või kleit, või kui varrukateta riided on välistatud, siis lihtsalt diagonaalsed jooned ja asümmeetria. Ka kimonostiilis või raglaanvarrukatega kleidid on hea valik. Tavapärase pikkusega kaelaehted jäta koju, kuid pane kõrva pikad rippuvad kõrvarõngad või rinda pross.

PINTSAK hind 189.–, Creative Collective, boozt.com
PLUUS hind 119.–, Second Female, boozt.com
PLUUS hind 315.–, Britt Sisseck, boozt.com
KLEIT hind 170.–, Love Stories, boozt.com
PLUUS hind 185.–, Maison Labiche Paris, boozt.com

Rubriiki „Moedisainer vastab“ rubriiki toetab BOOZT.

Boozt

Jaga
Kommentaarid