Briti ajaleht The Independent iseloomustas kord Cavalli stiili kui „molto [ee väga] seksikas, molto loomaprint, molto, molto itaallaslik“.

1970ndatel olid tema loomingus jakid, teksad, poolpikad teksalappidest kokku pandud kleidid. Toona müüs Cavalli oma rõivaid Prantsuse Rivieras sellistele näitlejataridele nagu Birgitte Bardot ja Sophia Loren.

Roberto Cavalli ja Cindy Crawford

Pikalt oli Cavalli tuntud vaid Euroopas. 1990ndatel, kui ta populariseeris luksusliku teksa, jõudis tema looming ka üle ookeani. 1993. aasta moesõul kandis supermodell Naomi Campbell Cavalli loodud seksikaid teksaseid. See oli stretšteksaste populaarsuse algus.

Roberto Cavalli 2016. aasta kevad- ja suverõivaste moekollektsioon

Eva Herzigova, Naomi Campbell ja Roberto Cavalli

1990ndate keskpaigast sai Cavallist üks moe suurimaid nimesid. Tema loomingu austajate seas on olnud näiteks Lenny Kravitz ja Cindy Crawford.

Isegi siis, kui minimalism oli norm, uskus tema maksimalismi.

Cavalli moemaja toodab nii ehteid, parfüüme, päikeseprille, lasteriideid, kodutarbeid kui ka isegi Roberto Cavalli viina, mille pudel on kaetud ussinahamustriga.

Roberto Cavalli

Ajakirja Elle peatoimetaja Nina Garcia iseloomustas 2020. aastal Cavallit nii: „Isegi siis, kui minimalism oli norm, uskus tema maksimalismi. Ta uskus, et nii elu kui ka moodi tuleks elada täisvõimsusel.“

Allikas: The New York Times

Jaga
Kommentaarid