“Tuumikperekond – ema, isa ja kaks last – on sõjajärgne nähtus, varem olid ebamäärased talupered, kus elas mitu põlvkonda koos. Tänapäeval elab suur osa inimesi üksi,” räägib Barbi Pilvre. Tema toodud näide puutub praegusesse koroonakriisi. Rootsi otsustas, et ei pane majandust tühikäigule, sest meditsiinisüsteem tuleb toime. Elanikud on niigi vabatahtlikus isolatsioonis ja 50 protsendis leibkondades on üks inimene. Lisaks on Rootsi hiiglaslik hajaasustusega riik.

Seekordses ajakirjas on lugu üksildusest, mis on ajendatud just praegusest ajast.

Mu sõbrannad kurdavad praegu üksilduse üle – nii need, kel on kolm väikest last ja mees, kui ka need, kes elavad ihuüksi. Isolatsioon tekitab mõistmise, kui tähtsad on ligimesed. Ekraan ei asenda silmast silma kontakti, aga parem ekraan kui üldse mitte midagi. Seekordses ajakirjas on lugu üksildusest, mis on ajendatud just praegusest ajast.

Erakordne fotoreportaaž on meil ajakirjas Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) koroonahaigete intensiivravi kahest osakonnast. Ajakirjade peatoimetajana olen fotograaf Aivar Kullamaaga teinud koostööd seitse aastat. Vabakutselisena on ta töötanud PERHis kroonikuna. On jäädvustanud foto- ja videomaterjali, arvestades patsientide privaatsust. Praeguses kriisis teeb Aivar tööd eesliinil, kasutades turvavahendeid. Oleks mõeldamatu, et nakkuskoldesse pääseks võõras ajakirjanik või fotograaf. Olen tänulik, et PERH oli nõus jagama meiega materjali, mis on ajastu dokument. On ju Eesti Naist ikka peredes alles hoitud, aastate pärast uuesti lehitsetud.