“Tegelikult olin ma käinud ringi mõttega, et mul on midagi viga. Mul oli valu rindkeres – aga hoopis teisel pool. Mul on meeletult hea perearst, kes hakkab kohe tegutsema, kui tema juurde mingi kaebusega lähen,” räägib Katrin. Doktor Reet Laidoja Linnamõisa perearstikeskusest saatis patsiendi kopsuröntgenisse, kus avastati mingi väike kolle, ja edasi juba mammograafiasse.

Läheb kiireks!

Katrinile öeldi, et mammo­graafia vastus tuleb kahe nädala jooksul, aga talle helistati juba järgmisel hommikul ja kutsuti kohe ultrahelisse. “Arst teatas, et tal on kaks uudist, üks on halb ja teine hea: “Hea uudis on, et see plekk, mille pärast te siia tulite, on vana tühine lubikolle, mis ei huvita ei teid ega meid. Aga teises rinnas on vähk…” Ma ütlesin siis: ahah!” Katrin lisab, et aega hirmu tunda ja hullemaid stsenaariume läbi mõelda talle õnneks ei antud. Kohe võeti ka biopsia.

“Enne biopsiat ei saa ma diagnoosi kinnitada, kuid 99protsendilise tõenäosusega on see vähk,” ütles arst. See juhtus reedesel päeval ja esmaspäeval oli Katrinil juba aeg onkoloog Riina Kütneri juurde. “Kui ma kuulsin, et minu raviarst on doktor Kütner, siis mõtlesin, et ohoo, esimene lotovõit on käes, sest tema on sellel alal ikka tõeline guru,” meenutab Katrin. Onkoloog kinnitas, et see on vähk. Operatsioon toimus juba järgmisel nädalal.