Jaan Heinmaa
Igal kevadel igatseme rabarberi­roogade retsepte, et saaksime sellest esimesest kevadisest lehtköögiviljast võimalikult palju maitsvat ja kasulikku. Rabarberist saab ju teha värsket salatit, kala- ja lihamarinaadi, uhkeid kooke-magustoite, keeta mahla ning moosi. Tähtis on teada, et rabarberivarred on vitamiini­rikkad ja kasulikud, aga lehed ohtlikult mürgised.

Rabarberi­purukook pähklitega
16 tk
Hullult hea, paks ja mahlane kook. Krõbe või ja pähklitega purukate hoiab alumise rabarberitega koogipõhja mahlasena, säilib paar-kolm päeva sama hea. Serveeri vanillikastme või -jäätisega!
• 4 muna
• 2 dl suhkrut
• 2 dl õli
• 4 dl jahu
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 800 g rabarberit
• 2 sl suhkrut
• 2 tl kaneeli
Purutainas:
• 100 g võid
• 2 dl suhkrut
• 2 dl jahu
• 1 dl hakitud metspähkleid
Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja küpsetus­pulbriga segatud jahu. Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning sega taina hulka. Laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (nt 45 × 35 cm). Näpi kokku purutaina ained ja puista puru koogile. Küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni kook on küps ja purukate pealt kuldkollane.