Jaan Heinmaa
Köögitoimetaja Lia Virkus soovitab: "Sel moel serveeritud rosolje näeb kaunim välja kui kodumaine koorega läbisegatud roosa salat. Kes soovib, naudib rosoljet punapeedimarinaadiga roosaks värvitud vahukoorega. Kes soovib tervislikumat, maitseb see hea ka ilma kastmeta."

4 keedetud kartulit

4 keedetud peeti

4 keedetud porgandit

2 marineeritud kurki

1 õun

1 punane sibul

2 heeringafileed (180 g)

3 keedetud muna

Kastmeks:

3 dl vahukoort

2 -3 tl peedimarinaadi, soola, suhkrut


Tükelda kõik komponendid väikesteks kuubikuteks või riivi jämedalt. Sega vahetult enne serveerimist kõik omavahel või laota eraldi kuhjakestena vaagnale. Maitsesta vahustatud koor peedimarinaadi, suhkru ja soolaga. Tõsta kaste kuhjana salatile või serveeri eraldi kausikeses kõrvale.

Head isu!