Jaan Heinmaa
Köögitoimetaja Lia Virkus soovitab: "Vahelduseks võib pühadelaua katta tervislike taimsete roogadega – igas seltskonnas leidub neid, keda see rõõmustab. Muidugi võib taimsele bufeele juurde küpsetada ka maitsva ahjuprae kalkunist, pardist või hanest ning pakkuda kõrvale eestlaste pühadelemmikut hapukapsast!"

Sinihallitus-juustupirukas kodujuustuga

12–14 tk

Maitsev juustupirukas sobib nii glögi kõrvale kui ka murakamoosiga pakkumiseks. Suurepärane soojalt ja külmalt.

Pirukapõhi:

 6 piparkooki

 3 dl nisujahu

 100 g võid

 3 sl vett

Täidis:

 150 g mahedamat sinihallitusjuustu

 250 g kodujuustu

 1 dl hapukoort

 4 muna

 musta pipart

 soovi korral 5–6 piparkooki

 kaunistuseks granaatõunaseemneid

Purusta piparkoogid ning sega jahu ja võiga köögikombainis puruseks seguks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Rulli tainas küpsetus-paberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta 30 minutiks külma.

Purusta sinihallitusjuust köögikombainis, lisa kodujuust, hapu-koor ja munad. Sega ühtlaseks ja maitsesta näpuotsatäie pipraga. Murenda soovi korral hulka piparkoogid ja sega läbi. Kalla täidis vormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–30 minutit, kuni täidis on hüübinud. Kaunista granaatõunaseemnetega.

Veel retsepte: 

Röstitud hurmaasalat sinihallitusjuustu ja pistaatsiaga

Jõulusalat kinoaga

Piparkoogi-kodujuustu kausikook

Kuusekujuline õunakuklisai

Mesine hurmaa-juustutort