.
Ahjuplaadil saad valmistada maitsvaid toitvaid roogi igaks elujuhtumiks: argiõhtuks, peolauale vabariigi aastapäevaks, vastlapäeval nautimiseks, sõbrapäeval üllatuseks – ja maitseb alati! Mugav pealekauba, sest plaadiroad küpsevad ahjus ise.

Ahjuplaadil saad valmistada maitsvaid toitvaid roogi igaks elujuhtumiks: argiõhtuks, peolauale vabariigi aastapäevaks, vastlapäeval nautimiseks, sõbrapäeval üllatuseks – ja maitseb alati! Mugav pealekauba, sest plaadiroad küpsevad ahjus ise.

Kauboikartulid graavilõhe, rediste ja kalamarjaga

Neljale kuni kuuele

Selline ahjuplaaditäis sobib hästi iga piduliku õhtusöögi alustuseks! Tõsta kõik salativaagnale ringi, kaunista hapukoore, rediste ja kalamarjaga ning naudi kohe!

1 kg koorega kartuleid

2–3 sl head oliiviõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

150 g graavilõhet

1–2 dl hapukoort

60 g kalamarja

värsket rohelist tilli

5 redist

1 väiksem punane sibul

1 sidrun

musta pipart

Pese koorega kartulid hoolikalt, lõika sektoriteks. Laota sektorid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nii et need üksteist ei kataks. Nirista peale oliiviõli, maitsesta. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit või kuni kartulid küpsed.

Serveeri kartuleid kaunilt suurel vaagnal koos lõheviiludega, tõstes sortsudena peale hapukoort ja kala-marja. Puista üle hakitud tilli ja punase sibulaga. Kaunista rediseviilude ja sidrunisektoritega, maitsesta musta pipraga. Naudi soojalt.