. Jaan Heinmaa
Rubriigis annab kogenud köögitoimetaja ja kokaraamatute autor Lia Virkus uusi ideid, mida just sel kuul tasub ellu viia.

Hooaja retsept

Gluteenivaba mustika-õuna purukook

20 tk

Kui oma lemmikõunakoogist hakkab juba kerge tüdimus tekkima, proovi vahelduseks plaadikooki külmutatud mustikatega. Kaunistuseks sobivad hästi imeilusad kultuurmustikad, aga koogi sees annab metsmustikas paremini maitset. Kui gluteenivabadus pole sulle oluline, küpseta kook ainult nisujahuga, maitseb samuti võrratult.

Põhi:

• 3 L-suuruses muna

• 2 dl suhkrut

• 2 tl vanillsuhkrut

• 0,5 tl soola

• 2 dl toortatrajahu

• 2,5 dl riisijahu

• 3 tl küpsetuspulbrit

• 150 g võid

• 1,5 dl piima

• 100 g mustikaid

• 600–700 g õunu