Mäido (58)

Meestega juhtub ikka vahel, et naine, keda nad väga omaks on pidanud, marsib korraga kellegi teise kaissu fantaasiaroosas usus, et seal on parem. Kui siis esmane värskus rutiiniga asendub, pressitakse hambad ristis edasi…

On mehi, kes pärast kaasa truudusetust teevad ettepaneku, et lepime ära ja tule tagasi. Teised katsuvad minema jooksnu oma mõtetest välja saada, sukelduvad mühinal töösse või leiavad ka endale uue voodikaaslase. Vähemalt kuni endiste suhete taastumiseni.

Minuga kord nii juhtuski. Alanud suvi viis südame külge haakunud naise teisele aadressile ja poetas peagi mu teele väga kena tüdruku. Ei saa salata, et sinnapaika jäetud mees on ka tunde­küllasem, unelma­tealdis ja üldse naistele peale minev romantiliselt nukker tüüp. Muinasjutule kohaselt ei minda siis kohe voodisse, vaid puhutakse tundeleeki lõkkele. Räägitakse, vaadatakse loojangut ja teineteisele silma ning suudeldakse.

Tüdruk aga õppis ülikoolis ja pidi lahkuma oma ühiselamuasju korraldama. Haav, mis värskelt armunud mehel sellest tekkis, ei kannatanud kriitikat – nii sügav ja lõõmavpunane oli see. Ühel tunnetetiinel juuniööl viskusin umbes kesköö paiku voodis istuli ning otsustasin – minek! Viimase bussiga sai linna­piirile ja sealt jalgsi edasi. Üle saja kilomeetri kaugusele jõuda polnud mingi probleem, küll keegi hääletaja peale võtab!

Aeg oli üle südaöö, autosid enam eriti ei liikunud. Autosid oli tol ajal ka sootuks vähem. Kõndisin üle 30 kilomeetri, liigesed olid siis ju veel terved. Teadmine, et armsam läheneb iga sammuga, tõstis tuju taevasse. Hommikuvalges sain lõpuks autole ja kella kuue paiku olin rajoonilinna agulis tüdruku maja hoovis. Viskasin käbidega vastu akent, kuni lokkis peake klaasi taha ilmus. Sain tuppa ja pakuti kohvi – ta elas koos isaga. Istusin köögilaua taga vastakuti endast mitukümmend aastat vanema tõsise mehega ning teatasin: “Armastan su tütart.” Isa ohkas ja vaatas aknast välja. Tagantjärele saan tast aru, ta oli tark mees. Ühe suve akvarelliks see armastus paraku jäigi. Aga lõõmav oli see küll.