Jaan Heinmaa
Pärast vastlapäeva algab paastuaeg ja kestab 40 päeva, kuni lihavõttepühadeni. Sel ajal võiks kehale puhkust anda ja rohkem taimetoitu nautida. Võimaluse korral vahel ka gluteeni- ja laktoosivabu roogi. Isegi vaid üks taimne päev nädalas on kasulik. Tee oma tervisele head!

Soe baklažaanisalat

Neljale

Ahjus röstides saavad baklažaan, sibul ja paprika imehea maitse. Naudi seda tervislikku salatit võimaluse korral kohe soojalt, aga ka jahtunult maitseb hea! Ubade asemel sobib hästi ka keedetud täisterapasta või tatar.

• 1 suurem baklažaan (u 500 g)

• 1 mugulsibul

• 1 punane paprika

• 150 g kirsstomateid

• 200 g brokolit või lillkapsast

• 1 purk meelepäraseid konservube (400 g)

• 3 + 2 sl oliiviõli

• veidi veiniäädikat

• soola, musta pipart, tšillihelbeid

• värsket maitserohelist