Ei ole kaht identset isikut! Seepärast pole ka mõtet end teistega võrrelda ja olla siis õnnetu asjade pärast, mida sul ei ole. Usu omaenese elukulgu ja lõpeta sotsiaalmeedias teiste ideaalse elu lõputu vahtimine! See ei pruugi olla sugugi nii täiuslik kui näib. Keskendu oma elule ja sellele, kuidas seda paremaks muuta.
Kui keegi tunneb näiteks õnne looduses matkamisest, siis ei tähenda see ju, et sinagi sama tunneksid…

2. Lõpeta oma vajaduste eiramine.
Sa ei saa olla kõigile meelepärane. Kui hoolitsed vaid teiste eest – kes seisab siis hea sinu eest? Just sa ise tead kõige paremini, mida tegelikult tahad ja vajad. Nii et järgi oma soove! Võta endale mõned päevad – tee midagi lõõgastavat ja mõtle, mis muudab su õnnelikumaks.

3. Ära ürita kõike kontrollida.

Elu on ettearvamatu ja selles ongi ilu. Sa ei saa kontrollida kõiki oma elu aspekte – see on sama võimatu kui ilma kontrollimine. Kui asjad ei lähe nii nagu soovid, tekitab see frutsratsiooni. Trikk on minna vooluga kaasa, kulgeda teadmatusele vastu. Ürita mitte kogu päeva ette planeerida.

4. Upita end oma hirmudest üle.
Pidevalt millegi pärast hirmul olles isoleerid end paljust. Aga kui upitad end oma hirmudest üle, siis näed, et su tegutsemistel pole piire ja su elu ongi just sinu kätes. Astu sammuke lähemale sellele, mida kardad.

5. Sa ei pea end halvasti tundma, kui vigu teed.
Mitte tahta vigu teha tähendab, et sa ei soovi proovida ja õppida uusi asju. Vead on väärtuslikud õppetunnid. Iga kord, kui teed vea, jäta lihtsalt meelde, et see aitab sind tulevikus ja kunagi oled selle eest tänulik.

Raiskad üksnes väärtuslikku aega ja lähed hulluks, kui soovid, et sa ise ja kõik su ümbergi oleks täiuslik.

6. Pisiasjad on tähtsad.
Igapäevased pisiasjad aitavad meil tunda ennast paremini iga päev ja igal ajal, samas kui “suured asjad” juhtuvad harva. Leia vähemalt üks pisiasi, mis teeb sind õnnelikuks iga päev. Olgu see või oma lemmikseriaali vaatamine või lihtsalt pargis päikese käes istumine.

7. Ela oma südame järgi.
Me oleme kõik osa ühiskonnast ja igal ühiskonnal on oma elustandardid. Aga nende saavutamine ei pruugi sind õnnelikuks teha. Miks peaksid näiteks abiellumagi, kui sa ei taha? Järgi oma südant ja tee nii, nagu on sinu jaoks õige. Unusta, mida teised eeldavad ja sea endale oma eesmärgid.
Mida rohkem oma unistusi edasi lükkad, seda vähem jääb aega nende täideviimiseks. Võimalused ei ole kunagi ideaalsed… Nii et tegutse kohe. Kui see on midagi, mida sa armastad, laabub lõpuks kõik.

8. Ära tunne ennast halvasti, kui oled üksi.
Alati on parem olla üksinda kui piinarikkas suhtes. On vale olla suhtes ainult seepärast, et kardad üksi jääda. Kui otsid tõeliselt mõttekat suhet, peab sul olema mõistlik suhe iseendaga. Vallalisena kasuta praegust aega iseenda avastamiseks ja selle jaoks, mis sulle tegelikult meeldib. Nii saad teada, mida soovid ka oma järgmiselt suhtelt ega toetu partnerile, et tema sind õnnelikuks teeks.

9. Ära keskendu sellele, mis haiget teeb.

Kui keskendud asjadele, mis panevad sind end halvasti tundma, siis pikendad asjatult negatiivseid emotsioone. Kui keegi või miski sulle pidevat valu teeb, siis ei pea ta ilmselt kuuluma su ellu. Selgita välja, mis on see, mis sulle haiget teeb ja muuda midagi, selle asemel, et end halvasti tunda.

10. Ela olevikus.
Sa ei saa olevikku uuesti luua ja nii võid jääda ilma paljudest headest asjadest, kui elad vaid tuleviku nimel. Hommikukohvi juues ära mõtle asjadele, mida pead tegema – lihtsalt hinga ja naudi. Hetkele keskendudes tunned rohkem energiat ja kontsentratsiooni.

Allikas: www.lifehack.org