Isegi kui soovid kaitsta oma partneri tundeid, kasvab väikeste asjade varjamine suureks probleemiks. Et suhe toimiks, peaksid olema suuteline rääkima oma kaaslasele enam-vähem kõigest toimuvast. Kui sul tuleb oma tegusid varjata, poleks sa neid üldse pidanud tegemagi.

2.  Vaikne vimm

Vimma ei tohiks suhtes olla isegi natuke mitte. Väike vimm kasvab aja jooksul kindlasti suureks ja hävitavaks. Proovige lahendada see küsimus, mis teie vahel vimma on kasvatanud või laske oma partneril minna – igal inimesel on õigus armastavale kaaslasele.

3.  Ebapiisav suhtlus

Te ei pea üksteisele pidevalt sõnumeid saatma, kuid kui te ei räägi üksteisele ka olulistest asjadest või jätate oma teada probleemid ning detailid, mis võiksid probleeme tekitada, saab see teie suhte pudelikaelaks. Probleemid kuhjuvad üksteise otsa ning ühel hetkel see plahvatab pommina.

4.  Helluse keelamine

Kui sa, selle asemel, et kaaslast puudutada, toetada, teineteisega õrnutseda, oled eemaolev ja külm, ei ole kuigi tõenäoline, et teie suhtest asja saaks.

5.  Kangekaelsus

Kui sulle keegi meeldib, pead olema valmis kompromissideks. Kui asjad peavad käima ainult nii, nagu sulle meeldib, vahest ehk tuleks sul käia seda teed üksi?

6.  Nääklemine igapäevaasjade ja kohustuste üle

Ehkki küsimus, kes viib prügiämbri välja, ei tundu kuigivõrd suure probleemina, võivad taolised pisikonfliktid kasvada aja jooksul suureks ning saada oluliseks takistuseks teie sujuva suhte teel.

7.  Alavääristamine

Kui naeruvääristad või alavääristad oma partnerit, kasvõi ebaolulistes asjades, et näida ise targem, parem ja kogenum, on tegemist ebaterve suhtega. Selline käitumine kahjustab partneri enesehinnagut oluliselt ning see mõjub veel tükk aega pärast teievahelise suhte lõppemist.

8.  Mugavussuhe

Ükskõik, mis see põhjus ka ei ole, et vireled veel suhtes, mis ei toimi või kardad sa ebameeldivaid reaktsioone oma lähedastelt, kuid sõbralik lahkuminek on alati parem kui halvakspanu, tülid ja südamevalu, mis kaasneb katkise suhtega.

9.  Manipulatsioon

Manipulatsioon võib olla nii peen, et seda pannakse tähele alles tükk aega hiljem. Kui halb võib olla tunne, aru saades, et sind on ära kasutatud, oma tahte saamiseks ära kasutatud. Usaldust tagasi võita on raske, enamasti isegi võimatu.

10.  Armukadedus

Põhjuseta armukadedus on väga valus ja võib rikkuda kõik.

11.  Enesele valetamine

Ehk sa tahad väga olla suhtes ning keeldud märkamast vihjeid või isegi ilmselgeid probleeme, mis enam kui tõenäoliselt sellele suhtele saatuslikuks saavad, tehes haiget kõigile. See lõpeb päris kindlasti halvasti teie mõlema jaoks. Tee silmad lahti!

12.  Sõltuvus

Ükskõik, kas majanduslik või emotsionaalne, mõlemad on ebapiisavad põhjused suhtes olemiseks. Armastus on ainuke hea põhjus.