Tõsta pühapäev päeva võrra ettepoole

Reeglina oleme seadnud kõik lõbustused laupäevale ning kohustused pühapäevale - siis kui lõbustustega on saadud ühele poole. See ainult võimendab masendust, Selle asemel püüa kõigi oma kohustustega ühele poole saada laupäeval või veelgi varem. Pühapäev jäta tingimusteta puhkamiseks. lõbutsemiseks ja laisklemiseks. Ka lapsed võiksid oma koolitööd sooritada enne pühapäeva või vähemalt jagada kodutööd osadeks ning teha neist suurem osa enne pühapäeva. 

Ole sotsiaalne

Väga mugav on pühapäeval jääda oma vaiksesse äraolemisse, ehk isegi pidžaamasse ja voodisse, kuid uuringud näitavad, et sotsiaalsed inimesed on õnnelikumad. Seetõttu tuleks leida endas see energia ning minna sõpradega välja, kellelegi külla või kutsuda ise külalised. Kõrts või kirik - igaüks leidku sealt vahelt omale sobivaim. Sõbrad annavad inimesele gruppi kuulumise tunde ning see tõstab heaolu hoopis kõrgemale tasemele.

Aktiivne tegevus

Miks tavalistel päevadel tundub, et kell 19 on ikka kell 19,kuid pühapäeviti näib kell 19 olevat juba kell 23? Võib-olla sellepärast, et mitte midagi tegemine näib aja raiskamisena.Aktiivne tegevus - jooga, kino, jalutuskäik vms - teeb rõõmsamaks kui lihtsalt niisama olek. Tegevus hoiab sind enda haardes ning sul pole ruumi mõelda enam eesseisva nädala probleemidele.