2.  Kui töötaja teeb ettepaneku, ütleb nõrk juht vastuseks: „See pole sinu ülesanne!“ või „Kui ma oleksin tahtnud sinu arvamust teada, siis ma oleksin seda küsinud!“.  Põhjus, miks nõrk ülemus sel moel reageerib, peitub hirmus, et alluv võib olla temast targem.

3.  Nõrk juht  veab reeglitel ja eeskirjadel näpuga järgi. Ta ei kuula ja teda ei huvita usalduslike suhete loomine kolleegidega, või pole ta selleks lihtsalt suuteline.

4.  Nõrk juht teeb oma alluvatele selgeks, et need peavad tööd tegema tema meeleheaks ning on vajadusel koheselt asendatavad, andmata endale aru, et töötajad, kes tunnevad end ebakindlalt, ei tee head tööd. Nõrgad juhid kasutavad hirmu kontrollmehhanismina, sest nad ise kardavad: kui ta ei hoiaks oma töötajaid pideva hirmu all oma töökohtade pärast, võiksid need hakata ütlema välja liiga palju tõde, millega nõrk juht ei suudaks toime tulla.

5.  Nõrgad juhid ei suuda peeglisse vaadata. Nad ei suuda tunnistada, et on teinud vigu ja seeläbi ei suuda nad õppida ka midagi uut.

Kui sul on vilets ülemus, mida siis teha?

Võimalik, et su ülemus kogeb mõnd elumuutvat sündmust, mis muudab tema suhtumist ellu ja teistesse inimestesse, kuid säärase võimaluse tõenäosus pole tegelikult kuigi suur. Kindlam variant oleks otsida omale uus töökoht. Sul pole võimalik kunagi päriselt lendu tõusta ülemuse all, kelle suurim hirm on, et sa võiksid kõigutada tema autoriteeti.

Allikas: Forbes.com