1. Tütar tahab, et sa osaleksid tema elus.

Tõtrel on vaja, et isa oleks aktiivselt huvitatud tema elust. See ei tähenda sekundipikkusi mõttevahetusi teemal „kuidas täna läks“, millele saab vastata ühe sõnaga. Isa peaks osalema tütre hobides ja tegevustes, näidates sügavamat huvi ja lüües ise kaasa ja innustades teda ning avardades maailma. Kui tütrele meeldivad koerad, vii ta koertenäitustele.

2. Isa on paarisuhte eeskuju

Kõige esimene suhe, millega tütar kokku puutub, on tema ema ja isa oma. Kui isa on ema suhtes vägivaldne, võib tütar arvata, et nii peabki olema. Kui aga isa osutab emale füüsilist kiindumust, lugupidamist ja austust, on tõenäolisem, et ka tütre suhted õnnestuvad.

3. Tütar vajab isa toetust.

Ehkki isa ei pruugi türega olla kõiges ühel meelel, peab ta näitama, et toetab tütart. Kui tütar tunneb isa tuge, areneb tal kõrge enesehinnang ning piisavalt enesekindlust. See ei tähenda, et peaksid temaga alati nõustuma, ent näita, et usud temasse ning tema võimetesse.

4.  Tütar peab saama isa usaldada.

Et tütar räägiks isale oma isiklikest probleemidest, peab ta teadma, et sa suhtud neisse respekti ja konfidentsiaalsusega. Need jutud ei peaks saama kõneaineks pere lõunalauas.  

5. Tütar vajab isalt tingimusteta armastust

Tingimusteta armastus tähendab, et ükskõik, kui suure vea tütar ka ei teeks, teab, ta, et isa ei hülga ega naeruväärista teda, vaid andestab.

6. Tütar vajab positiivset mehe eeskuju

Paljud tüdrukud kasvavad isata või puudub neil positiivne ettekujutus isa rollist laste elus. Isa on tütardele mehe standard ja positiivne eeskuju aitab türel valida oma ellu õiget meest. Vaata korraks peeglisse – on sul harjumusi, millest võiksid loobuda?  Kui su tütar näeb, et oled valmis tegema oma elus vajadusel muudatusi, annad sa talle parima võimaliku õppetunni vastutusest oma tegude eest.

Allikas: allprodad.com