1. Otsusta, et tuled toime

Kui valisid omale abikaasa, siis valisid sellega ka tema vanemad. Kui sa just lähemal ajal lahutada ei plaani, siis otsusta, et saad sel aastal hakkama. Sa ei pea suutma teievahelisi suhteid parandada, alusta sellest, et loobud kõigist teravustest. Sel moel võid aastate jooksul koguni kogeda, et su ämm ja äi polegi nii õudsed kui algul paistis.

2. Räägi oma partneriga avameelselt enne pühi

Räägi oma murest, kuid jälgi et sa ei halvustaks oma kaaslase vanemaid. Palu tal olla sulle toeks raskematel hetkedel. Ainult ole ettevaatlik, mil moel sa tema vanematest räägid.

3. Sea oma vajadused ettepoole. 

Üks põhjustest, miks sugulastega pühade veetmine probleemiks saab, on tunne meis, et peame järjepidevalt oma sugulaste meelt lahutama ning meie oma vajadused jäävad tahaplaanile. Sea oma vajadused ettepoole. Ära unusta trenni ka pühade ajal, mine varakult magama, ole kauem duši all, leia aeg niisama olemiseks ja raamatu lugemiseks.

4. Olge oma kaaslasega solidaarsed

Nii sinu kui tema pere on harjunud veetma jõulusid aastaid omal moel. Kindlasti tahavad teie pered oma traditsioone jätkata ning ehk nõuavad seda teilt, Kuid teie hoidke esmajoones oma kaaslase poole ning leppige omavahel kokku, kuidas sel aastal pühad tulevad. 

5. Tõmba sügavalt hinge

Enne kui ämma ja äia külastate, kujutle, et sul on seljas tugev kaitserüü, millelt kõik negatiivne minema põrkab. Ole nii meeldiv ja helge kui suudad. Pole mingit põhjust tunda end halvasti asjade pärast, mille üle sul puudub vähimgi kontroll.

6. Pühad saavad läbi

Sugulastega pühade veetmisest pole pääsu, kuid pühad saavad alati läbi ning seejärel võid sa kõik häiriva unustada. Hoidu aga kodus neid konflikte meenutamast, kui sa just ei taha oma kaaslasega tülli minna, sest ta võib tunda, et peab oma vanemaid kaitsma. Ära lase teie sugulastel ka teie suhet rikkuda!