-  Kirjuta talle sõnum Facebookis

Elektroonilisel teel edastatud sõnum on lihtsaim võimalus suhtlemise alustamiseks. Kirjuta sõbrale, et sul on olnud väga kiired ajad ning lisa detaile oma tegemistest. Avaliolek võib aidata ka sinu sõbral uuesti avaneda sinu suunas.  Peagi võite ehk kokku leppida juba kohtumise või külaskäigu, sest arvuti ei suuda asendada suhtlemist päriselus.

-  Ühine hobi

Tegevus, mis ühendas teid toona võib praegugi olla see ühisosa, mille abil kokku saada. Ühine hobi kutsub esile positiivseid mälestusi minevikust, tuues teid teineteisele lähemale. Sama hästi võib see olla ka näiteks lemmikkohviku külastamine.

-  Käsitsikirjutatud kaart või kiri

Päris postkasti saabunud päris kiri võib mõjuda ootamatult soojalt. Selline kiri võiks aga olla põgus, soe, lühike ja üldine. Ära kirjuta sellesse oma olulistest mälestustest sõbraga või lisa kuupäevi, millal vaba oled – see võib tunduda liiga intensiivsena ja mõjuda vastupidiselt soovitule. Kirjuta, et sul on järgmise paari nädala jooksul kohtumiseks vaba aega ning jäta kontaktid, kust sind hõlpsalt tabada saaks.

-  Helista

Mis siis, et te pole ammu üksteisega suhelnud, su sõber mõistab, miks helistasid. Leppige aeg kohtumiseks telefonitsi. Ning kui kohtumine ei osutu koheselt võimalikuks, leppige kokku aeg, millal uuesti helistate.

-  Tee midagi ootamatut ja head

Ükskõik, kas väike käsitsitehtud kingitus, karbike tema lemmikmaiustustega, mõni muu väike üllatus – kindlasti avab see su sõbra südame. Peaasi, et see kingitus poleks liiga kallis ega suurejooneline. Samuti võiks see olla saadetud posti teel, mitte jäetud koduukse taha.  Liiga intensiivne suhteotsimine võib olla peletav.

-  Õhtusöök sõpradega

Kui neid sõpru, kellega sooviksid taas kohtuda, on rohkem, korralda enda juures õhtusöök ning kutsu nad külla korraga, eeldusel, et nad kõik tunnevad üksteist.

-  Kutsu sõber kaasa

Kui sul on üle teatri- või kontserdipilet, kutse koos kaaslasega mõnele üritusele, siis paku võimalust oma sõbrale. See on palju pingevabam ja  loomulikum viis suhtlemise alustamiseks kui küsimus, et mis meid küll omal ajal lahku viis.

-  Katsetage koos midagi uut

Põnev kogemus on kindlasti see, mis inimesi liidab. Saada sõbrale email ning paku välja mõni ühine uus tegevus: ekskursioon Riiga, langevarjuhüpped või mis iganes teile rõõmu ja huvi pakub.