1.  Positiivne stsenaarium

Alusta päeva positiivse programmiga. Mõtle läbi kõik sind ees ootavad tegevused, leia üles nendest kõik see, mis sulle rõõmu valmistab või mis sind arendab. Rõõmusta pelgalt selle üle, et sulle on antud uus päev: kõik, mis ees ootab on tundmatu ning kõik hea on võimalik! Samamoodi võta päeva jooksul hetki läbi tunnetamaks, kuidas seni on läinud ning üles otsimaks kõik kogetud positiivsed hetked. Sel moel järjekindlalt toimetades võid peagi üles leida kaotsiläinud õnnetunde.

2.  Mõtle välja, mis sind takistab

Meil kõigil on vahel tunne, justkui miski hoiaks meid kinni ja takistaks edasi liikumast, õnnelik olemast. Mõtle ja tunneta, mis sinu elus võiks see miski olla. On see mingi tegemata otsus, mille vastuvõtmist oled edasi lükanud, mõni inimene, kes mõjutab sind negatiivselt või oled sa depressiivsete mõtete tsüklis? Proovi tunnetada, kuidas see tegur sind mõjutab kodus, tööl või tulevikule mõeldes. Kuula, mida su süda sul teha käsib ning tegutse. Ainult nii tulevad õiged otsused ja asjad sinu ellu.

3.  Mine vara magama

Kui tegutsed une arvelt, ei jõua sa kuigi kaugele. Loobu sellest hilisõhtusest filmist, pesutriikimisest, koristamisest või tööülesannetest ja mine magama. Nii jõuad sa järgmisel päeval palju rohkem ja kiiremini asju tehtud. Samuti on sinu enestunne ja tuju palju paremad!

4.  Regulaarne liikumine

Alusta kasvõi sellest, et jätad auto koju ja liigud jala. Sa ei kujuta ette, kui palju mõjutab füüsiline aktiivsus sinu enesehinnangut ning enesetunnet! Päriselt ka!

5.  Keskendu praegusele

See on keeruline ülesanne, kuid tulevikku ju tegelikult pole olemas, eksisteerib ainult praegune hetk. Minevik aga on kadunud, sellest lase lahti ja mine edasi. Käitu endaga hästi just praegu! Tee kõik vajalik ja hea just nüüd!

6.  Sea endale realistlikud sihid!

Unistada võid suurelt, aga sihid sea omale selgelt sõnastatud ja realistlikud. Nii pettud vähem ning välistad võimaluse masenduse ja madala enesehinnangu tekkeks.

7.  Positiivne meelestatus

Mistahes saatuse lööki, ka kõige raskemat, püüa näha positiivses valguses. Enamasti on see võimalik.

8.  Lase lahti

Anna oma parim kõiges, mis teed või mida saad muuta ning lase lahti kõigest, mis pole sinu võimuses. Ka inimestest ning minevikust. Vägisi kinni hoides mistahes ideest või inimesest teed liiga nii teistele kui endale.

9.  Visualiseeri

Kui sul on mõni unistus või mõte, siis kujuta üksipulgi ette, kuidas see välja näeb või mil moel juhtuma peaks. Mine detailidesse ja vajadusel hangi lisainfot. Eneselegi märkamatult tood sa sel moel juba unistatu endale lähemale ning paljud asjad hakkavad juhtuma iseenesest.