1.  Kallistamine vallandab heaoluhormooni oksütotsiini.

Oksütotsiin loob head enesetunnet ning aitab sul luua lähedussuhteid ka teiste inimestega.

2.  Kallistamine tugevdab imuunsüsteemi.

Kui oled armunud, tunned just eelpoolkirjeldatud oksütotsiini vallandumist, oksütotsiin aitab kasvatada ka hormoonide hulka, mis võitlevad viiruste ja haigustega. Sa tunned end liiga hästi, et haigeks jääda. Positiivne mõtlemine on võimas ning tunne, et oled armastatud ja kaitstud, hoiab sind ka tervemana.

3.  Kallistamine leevendab valu

Kallistamise teel vallanduv oksütotsiin vähendab ka valu. Kui sul kael valutab, siis sa hõõrud seda, eks. Ka väiksemad puudutused vallandavad piisavalt oksütotsiini, et sul oleks parem olla.

4.  Kallistamine hoiab suhte tugevana

Kommunikatsioon on suhetes oluline, kuid sageli unustatakse, kui tähtis on üksteist puudutada. Igapäevased pinged mõjuvad ka suhtele negatiivselt. Selle asemel, et oma probleemidesse uppuda, tule koju ja kallista oma kaaslast 10 minutit järjest. See mitte ei anna sulle kõigest eelpool nimetatud kasu, vaid tugevdab ka teie omavahelist suhet.

5.  Kallistamine võib viia aina rohkema kallistamiseni

Ka mitteerootiline kallistamine vallandab dopamiini – hormooni, mis kasvatab kirge. Magus kallistus või massaaž sinu kaaslaselt võib viia rohkemate kallistusteni ja sealt edasi – see toob kasu teile mõlemale. Seks on ka hea stressimaandaja ning käib ka füüsilise aktiivsuse alla.

6.  Kallistamine aitab emadel ja beebidel lähedaseks saada

Kas oled kuulnud oksütotsiinist seoses sünnitamise ja imetamisega? Oksütotsiin ei aita suhteid luua mitte ainult täiskasvanute vahel, vaid see toimib ka emade ja beebide puhul. Oksütotsiin aitab emal lõdvestuda, mis teeb rinnaga toitmise lihtsamaks. Oksütotsiin aitab emal ka kergemini uinuda.

7.  Kallistamine leevendab sotsiaalset ärevust

Oksütotsiin aitab kaasa positiivsele suhtumisele ning maailmavaatele. Seetõttu, kui saad kallistuse kohe, kui saabud peole, kus tunned ainult üht inimest, tunned sa kohe end rõõmsamana ja osavama suhtlejana. Ja oledki!

8.  Kallistamine vähendab stressi

Oksütotsiin on imeline hormoon, millel on mitu positiivset toimet meie organismile. Arvesse võttes kõiki eelpoolnimetatud kasulikke omadusi polegi sul tegelikult nagu enam millegi pärast stressis olla.

9.  Kallistamine vähendab südamehaiguste riski

Kallistamine vähendab stressi ja ärevust, alandab vererõhku ja seeläbi ka südamehaiguste riski.

Allikas: Lifehack.org