Jääsalat, ananass ja banaan on lisatud, nüüd peale õunamahl.

Miks see on vitamiinipomm?

ANANASS sisaldab palju C-vitamiini ja kiudaineid. Ananassi kontrollimiseks püüa lahti tõmmata mõnd pealselehte. Kui see õnnestub, on vili küps. Kõige kindlam on osta toores ananass ja lasta sellel kodus küpseda.
BANAAN sisaldab palju kaaliumi, B6-vitamiini ja magneesiumi. Banaane tuleb hoida toatemperatuuril või jahedas, soovitatavalt omas koores ja muudest viljadest pisut eemal. Banaan sobib eriti hästi sügavkülmutamiseks ning annab smuutidele kreemja ja magusa maitse.
ÕUNAD sisaldavad palju C-vitamiini, antioksüdante ja kiudaineid. Värskelt pressitud mahla võib külmutada jääkuubikuteks.
JÄÄSALAT sisaldab rohkelt oomega-rasvhappeid, rauda, kiudaineid ning B6-, K-, A- ja C-vitamiini.
INGVER sisaldab palju immuunsüsteemi tugevdavaid antioksüdante ning kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, vaske, mangaani, tsinki, C-, E- ja B6-vitamiini. Värsket ingverit ostes otsi kõva juurt, mis ei ole hakanud närtsima.
NAAT sisaldab rikkalikult E- ja C-vitamiini, palju eeterlikke õlisid ning puhastab organismi.
VÕILILL sisaldab vitamiine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9 ja PP, samuti kaaliumi, kaltsiumi, naatriumi, magneesiumi, rauda, tsinki ja mangaani.

Nüüd jääb blenderdada veel "umbrohi", võilll ja naat.

Raamatus pakub Eliq ehk eestipäraselt Eelika üle poolesaja lihtsa smuuti retsepti, mis autori sõnul annavad hea enesetunde ja hoiavad keha tasakaalus. Raamat annab lisaks retseptidele ka nõuandeid, kuidas smuutide koostisained mõjuvad tervisele, kuidas neid säilitada, kust ja kuidas osta jne.
Aastaid Rootsis elanud ja algselt rootsi keeles kirjutava, kuid viimasel ajal Hispaanias elava Eliq Maraniku raamatuid on müüdud enam kui 30 riigis üle kahe miljoni eksemplari.

Ja võib serveerida rohelist nektarit....