Harriet: “Minu tegelane, rikas lesk, läheb sünnipäevale. Juba enne proove küsisin Ukult (lavastaja Uku Uusberg – L. A.), mida ta sünnipäevakingiks viib. Mõtlesin, et minu tegelasega sobiks midagi kallist ja arutut, nii et pakkusin Ukule välja, et see kink võiks olla… rääkiv papagoi! Uku võttis päeva mõtlemisaega ja ütles, et on nõus, kui ma Eestist sellise papagoi leian. Paar tundi hiljem helistasin talle, et lind – Aafrika hallpapagoi Carlos on olemas.”

Kõigepealt käis Harriet Carlosel külas, et lind temaga sõbruneks. Siis tutvuti ühiselt teatrimajaga ja vaadati, mis Carlos proovidest arvab: papagoi soostus kaasa mängima. Ning ehib näitlejanna õlga nagu kindrali pagun, koos juuakse samast tassistki!

“Carlos tajub kohe ära, kui ma pabistan – ta hakkab mu õla peal värisema,” märgib Harriet. “Nii et pean laval teadlikult oma emotsioonidega tegelema.”

Enese hoolikas jälgimine ja märgatu ülesmärkimine ongi Harrietil sel aastal kavas.

Carlos on õpetanud teda ka aega planeerima: kui meil on etendus, toon ta tema kodust ära, tuleme varem majja, harjume uuesti kostüümi ja inimestega. Temaga saan teha ainult üht asja korraga.

Täismahus teksti loe Eesti Naise märtsinumbrist: