Kõrval Süsta pargis jalutavad kaks väärikat prouat oma koeri ning noor ema lükkab lapsevankrit. Kopli liinide poolt läheneb kaks meest, kelle spordikottides kolksuvad pudelid. Keegi ei tülita kedagi – hulk elusid lihtsalt veereb kõrvuti. Ka Tikkerbäride pere on osa sellest Kopli sümfooniast.

“Mulle meeldib meie kandi ajalugu,” ütleb Tuuli. “Kui siin kõnnin, näen ümbrust poolenisti läbi mineviku prisma. Kujutan ette, kus olid männisalud, kus staadion või tenniseväljakud…”

Maja, kus nad elavad, valmis 1914. aastal. Toona andis asumile tooni Vene-Balti laevaehitustehas, mille juhtidele ehitati töökoha lähedale puidust villad.

Ajaloolane Jaak Juske kirjeldab oma blogis, kuidas Kopli poolsaare tammemetsa asemele rajati modernne tööstuslinnak. “Toonaseid tööliselamuid tunneme nüüd Kopli liinidena. Teisel pool trammiteed kerkis aga üle tosina maja tehase sakstele. Asumis oli ka oma haigla, kirik, kool, postkontor, tuletõrje ja pesumaja.” Kaluri tänava uhked merevaatega majad majutasid tehase vanemteenistujaid.