Kõrge intellektiga inimesed peavad toime tulema tõsi küll, väheke teiselaadsete probleemidega, neid sageli ei mõisteta seetõttu ning nad võivad end tunda üksikuna. Siin on kõige sagedasemad probleemid, millega targad inimesed maadlevad:

1.  Pinnapealne seltskondlik vestlus on väsitav

Sattuda võõrasse seltskonda ning arendada viisakat vestlust mitte millestki võib olla tõsine väljakutse, sest sinu pea on täis suuri ideid, teemasid, mis puudutavad teadust, kunsti, filosoofiat ning millest ühtki seltskondlikus vestluses tõenäoliselt kasutada ei saa. Sa tunned end lõksus olevana, seltskonlik koosviibimine on lämmatav ning ajaraisk.

2.  Sa mõtled rohkem kui räägid

Kuna su aju on seadistatud otsima kõikvõimalikke lahendusi ja vastuseid, võib sinu arvamust mingi probleemi kohta oodata üsna kaua. Enamgi – kui sa pole oma vastuse õigsuses kindel, ei avagi sa oma suud. Teised inimesed ei ole aga kursis sinu mõttekäiguga ning nad võivad arvata, et oled veider, introvertne või pole lihtsalt huvitatud.

3.  Sinu töö on su jaoks igav

Vajadus oma aju pidevalt uute ideede ja projektidega toita, või su kord nii huvitava töö muuta tavaliseks ja igavaks, kuna see pole enam sinu jaoks loominguline. See võib iga päeva tööl tõsiseks väljakutseks.

4.  Sa ei suuda vahel asju teha

On keeruline olla mõtlev inimene ühiskonnas, kus ollakse kiire tulu peal väljas. Samas kui oled täis erinevaid ideid, võib sul puududa impulss tegutsemiseks. Paraku võivad teised pidada seda laiskuseks.

5.  Sind peetakse veidrikuks

Nagu sellest poleks veel küll, tuleneb sinu järgmine probleem eelmistest. Kui sa ei tunne end pealispindses seltskonnas mugavalt, loobud rääkimast, kui pole jutu õigsuses kindel või tunned end mugavamalt ideid genereerides kui tegutsedes, kipuvad inimesed pidama sind veidrikuks. See tekitab sinus aina enam ebamugavust.

6.  Armuda võib olla keeruline

Sinu tee armastuseni võib olla takistusterohkem kui teistel inimeste. Kuna oled ettevaatlikum ja iseseisvam kui teised, võidakse pidada sind külmaks ja raskestisuheldavaks. Lisaks on sul vahel liiga vähe spontaansust mistõttu ihaldusobjekt kaotab sinu vastu huvi.