Ent väär on arvamus, nagu suudaks kire suhtesse tagasi tuua teatud perioodil seksi üleüldse vältides. Uuringud näitavad, et libiidot (ja sellega kaasnevat lähedust) tõstab just sage regulaarne seks. Reeglina on see keeruline just naistele, kuna naiste seksuaalsus on seotud paljuski just teda ümbritseva keskkonnaga, st seksile peaks just eelnema teatud lähedus ja meelestatus, mitte vastupidi. Samuti ei vaja naised nii palju seksi kui mehed. Kuid teadlaste sõnul tasub tulemuse nimel ennast ületada.

Soovitused läheduse ja seksuaalsuse kasvatamiseks

- Seks 7 päeva järjest iga päev

Tõenäoliselt ei seksinud te 7 päeva järjest iga päev isegi oma kooselu esimestel päevadel. Kuid kui te väga tahate oma kooselu ristteelt ühiselt edasi minna, tasub see eksperiment ette võtta. Eeldusel muidugi, et teil on mõlemal see soov ning te rühite eesmärgi poole ühise tiimina.

- Alustage paar sammu tagantpoolt

Ülimalt tähtis on ka see, mis toimub õhtupoolikul enne seksi. Mõlemad peavad tundma, et teine on temaga koos ja vajadusel toeks. Tehke koos süüa, koristage koos, ühised õhtused vannitoarituaalid, pange lapsed koos magama. Ühine toimetamine öö eel liidab teid ka magamistoa jaoks.

- Kokkulepped

Väga oluline on ausalt rääkida ka, millist seksi kumbki teist soovib. Võib-olla on läheduse puudus mõnevõrra tingitud sellest, et seks ei paku piisavalt naudingut ning liiga ebamugav on sellest juttu teha. Samuti on läheduse taastamiseks tähtis, et seks oleks võimalikult rahuldust pakkuv. Olgu siis füüsilist või hoopis hingelist. Eelmäng olgu pikk ja hellitav.

Tulemus on suure tõenäosusega üllatav. Läheduse kasvamise tajumine ei luba teil oma seksuaalelu nii kergekäeliselt loiuks lasta. Ilmselt te ei seksi iga päev, küll aga näiteks üle päeva. Võimalik, et hoiate teineteisel käest ning poete teineteise embusse tihemini kui varem ning suhtel näib olevat jälle sügavam mõte. Kui aga mitte, siis võib teie teineteisest kaugenemise põhjus olla kusagil mujal ja hoopis sügavamal.