“Ei pea ju kogu aeg rahmeldama kohustuste kütkes. Elu ja suhe on vabatahtlikud valikud,” räägib Maarika. Ta rõhutab, et on saanud oma mehe Aare kõrval olla NAINE.

Ka Aare Kongi (56) arvates on neil Maarikaga väga vedanud, et nad on kokku sattunud ja toredasti koos elanud. Mees ei mäleta, et oleks tulnud pähe mõte lahutusest või teistsugusest elust.

Nüüd, kui lapsed on läinud oma teed, on paar muutunud veel lähedasemaks ja naudib ilmselgelt teineteisega olemist. Kuigi paljudel tuleb just siis üle elada nn tühja pesa sündroom – nii mõnigi paar ei leia kooselus enam ühist eesmärki ja järgneb võõrandumine.

“Liitnud on meid vaatamine ühes suunas, koos toimetamine," räägib insener ja tunnustatud arvutiõpetaja Eha Vallner üle 51 aasta kestnud abielust. " Koos ehitasime suvilat, tõsi, Veske raamat oli kogu aeg abiks. Matka- ja rännukihk on meid saatnud keskkoolist alates. Matkajate kokkutulekud, “metsik” rändamine mägedes, lennud maailma eri paikadesse. Suurim saavutus on kahtlemata meie kaks last. Nüüd rõõmustame lapselaste tegemiste üle."

Mida arvavad Mari (24) ja Kalle (24) viiskümmend aastat kestvast abielust?

“Meile ei meeldi tulevikku ennustada, ent loomulikult oleks tore, kui meil õnnestuks 2066. aastal kuldpulma tähistada. Me usume, et kui inimesed hoolivad ja arvestavad teineteisega."

Jaga
Kommentaarid