Samas seksuaalses võimekuses, orgasmi võimekuses või seksi nautimises sugude vahel erinevust pole.

-  Üle poolte meestest mõtleb seksile iga päev, naistest ainult iga viies.

-  Abikaasadest soovib seksi mees sagedamini kui naine. Naised reeglina väidavad, et neile piisab abieluga kaasnevast seksist, kuid abielus olevad mehed sooviksid seksi keskmiselt kaks korda rohkem

-  Austraalias läbi viidud uuringust selgus, et need paarisuhtes olevad inimesed, kes tahtsid seksi, kuid ei saanud seda, olid peaaegu kõik mehed. Ainult 2% naistest kurtis, et nad küll tahaksid seksi, kuid kaaslane seda ei võimalda.

-  Spanieri ja Margolise uurimusest selgus, et 26% truudusetutest  meestest oli olnud vahekorras rohkem kui 3 abieluvälise partneriga, naistest ainult 5%.

-  Naiste seksuaalelu kõikumised võivad olla palju suuremad kui meestel. Näiteks võib naine elada tihedat regulaarset seksuaalelu, ent partneri kaotuse järel aastateks seksist loobuda. Mehed reeglina selleks suutelised pole.

-  Seksist loobumise peamiseks põhjuseks on meeste puhul hirm saada hüljatud, naiste puhul aga huvi ja naudingu puudus.

-  Võrreldes naistega väidab seitse korda rohkem abielumehi, et nad pole kunagi oma kaasale seksist ära öelnud.

-  Mitte kunagi abielus olnud tudengite seas läbi viidud uuringu põhjal väitsid tervelt 19% naistest ning vaid 2% meestest, et nad pole kunagi tundnud soovi seksida.  80% meestest ning vaid 25% naistest väitis end seksivat, et vabaneda seksuaalsest pingest.  50% naistest eelistas seksi asemel füüsilise tegevuse kasuks ning 20% soovis vaadata televiisorit.