• Pooltukk ei vaja sagedast sekkumist. Kui sulle aga tundub, et nüüd on aeg käes, siis püüa tabada joont, mille juuksur on sisse seadnud. Ära lõika otse, vaid liigu väikeste sammudega juuste otsi mööda.
• Lühikese soengu lõikamiseks on vaja kõrvalist abi. Võid püüda pihta saada juuksuri poolt ette antud joontele. Kui sa aga oled mõelnud, et võiksid poisipea välja kasvatada, siis on praegu selleks parim aeg.
• Poolpikad ja pikad juuksed. Pikad juuksed võid siduda pealale hobusesabaks ja lõhenenud otsad ära lõigata. Kindlasti mitte sirge lõikega, vaid ikka otsest pisikeste sammudega juustesse lõigates kella 7 suunas. Poolpikki juukseid trimmi väikeste salkudena ja mitte kunagi sirge lõikega, muidu võib tulemus nihu minna.
• Ehk on kellelegi abiks? Internetist on leitav selline eesti keelne abimaterjal juuste lõikamiseks.
• Praegusel olukorral on ka vaieldamatult hea pool olemas – sul on rohkem aega kui tavaliselt. Tee regulaarselt juuksemaske. Kui näonahk ei talu liiga intensiivset hooldus ja maskitamist üle päeva, siis juuksed on lisahoolduse ja niisutuse eest tänulikud.

Eva Luigas annab isiklikust kogemusest nõu:

1. Tuka lõikamiseks peavad olema spetsiaalsed väga teravad käärid. Ei ole nii, et lõikad samade kääridega traati, paberit, supirohelist jms. Kääre tuleb ülejäänud pereliikmete eest kuskil salakohas peita. Et nad ei saaks nendega traati lõigata.
2. Hea, kui on erilised juuksurikäärid. Tavalistel kääridel on üks lõiketera laiem ja selle ots tömbim ning teine kitsam ja ots teravam. Kui oled sunnitud kasutama tavakääre, siis võta käärid teistpidi kätte, et otsast teravam lõiketera jääks näo poole.
3. Ülioluline on õige kehaasend. Mul on see selline, et seisan peegli ees, raskus toetub paremale jalale ja vasak käsi on puusas. See on kõige kindlam asend.
4. Juuksed võiksid olla vastselt pestud ja veel pisut niisked, mitte märjad.
5. Kammi tukk tiheda kammiga sirgeks
6. Tõstad käärid õigele lõikekõrgusele, hoiad hinge kinni (siis käsi ei värise) ja lõikad rahulikus tempos sirgelt tuka lühemaks. Lõika nii, et kääride näopoolne lõiketera libiseb õrnalt mööda laupa. See ka takistab käe värisemist ja lõige tuleb sirgem.
7. Kammid tuka uuesti läbi ja vajadusel lõikad eiteakust välja ilmunud pikad karvad ettevaatlikult maha. See on kõige riskantsem hetk, võid kõik parandamise asemel vussi keerata.
8. Lõikamine õnnestub paremini, kui saad korraga maha lõigata vähemalt 1 cm. Mida vähem pead lõikama, seda jubedam on lõpptulemus.
NB! Esimest korda lõikad niikuinii viltu. Sellest pole lugu, viltune tukk on ok, see tuleb efektselt välja kanda