1. Vaheta sageli padjapüüri.
Magamise ajal kandub nahalt padjapüürile mustust, rasu ja surnud naharakke. Vahetades padjapüüre regulaarselt, ennetad eelpool loetletud ebapuhtuste taassattumist näole.

2. Loobu tugevatoimelistest näokoorijatest.
Mis näo koorimisse puutub, kehtib reegel, et vähem on rohkem. Las nahakoorijad olla õrnad ja pea meeles, et nendega ei maksa palet liiga tihti traumeerida. Naha pindmine kiht uueneb iseeneslikult ja regulaarselt, niisiis on naha pidev koorimine nii asjatu kui ka teatud puhkudel koguni kahjulik.

3. Kasuta hands-free’d.
Teadlased on kindlaks teinud, et mobiiltelefoni pinnal elutseb rohkem baktereid kui WC prill-laual, seega teeb telefoni hõõrumine põse vastu nahale karuteene. Pigem kasuta rohkem hands-free süsteemi ning desinfitseeri aeg-ajalt telefoni ekraani.

4. Vähem keerukaid ilurituaale!
Sageli kipume hajameelselt nägu hõõruma, nühkima või puudutama, ja seda kätepesust sõltumata. Seda harjumust tasuks jälgida ja vähendada. Ka mistahes muu ülearune näo kallal „mässamine“ on liiast. Olgugi igakülgsed ja mitmeetapilised nahahooldusrutiinid moes – mõelgem kasvõi korealannade kuulsale kümne sammu ilurituaalile! – tuleb teatav laiskuks teinekord rohkem kasuks. Osad kosmeetikud soovitavad nägu spetsiaalse näopuhastusvahendiga puhastada kõigest kord päevas, õhtuti.

5. Vali õrnad näopuhastajad.
Tugevatoimelised meigieemaldusvahendid võivad tundlikule nahale kahju teha. Hellem valik on mitsellaarvesi, ning vahelduseks võid meigieemaldust ja puhastust teostada kasvõi kõige tavalisema näokreemi abil.