Jaan Heinmaa
Köögitoimetaja Lia Virkus: "Pohlad ja pohlamoos kreemi sees ning jõuluvürtsid teevad sellest britatordist ehtsa pühademaiuse! Tort maitseb hästi nii kohe pärast kokkupanekut kui ka järgmisel päeval."

Põhi:

125 g võid

2 munakollast

1 dl suhkrut

1 dl piima

1,5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl ingverit

0,5 tl kaneeli

Beseekiht:

2 munavalget

1,5 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

0,5 tl kaneeli

2-3 sl mandlilaaste

Kreem:

2 dl vahukoort

250 g kohupiima

2 dl külmutatud pohli

1 dl pohlamoosi

50 g piparkooke

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

(külmutatud pohli)

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega jahu, küpsetuspulber, ingver ja kaneel. Lisa kuivained piimaga vaheldumisi või-munavahule ning sega ühtlaseks.

Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta beseekihi tarvis munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja kaneel.

Kata tainas ettevaatlikult munavahuga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda.

Vajadusel säilita põhja toatemperatuuril ahjurestil küpsetuspaberi all. Nii säilib see ööpäev.

Kreemi tarvis vahusta koor, sega hulka kohupiim, pohlad, pohlamoos ja purustatud piparkoogid. Lõika põhi pooleks. Tõsta üks pool alusele, kata kreemiga ning tõsta teine põhjapool peale.

Sõelu üle tuhksuhkruga, kaunista soovi korral pohladega ja lõika ruutudeks.