Ka talvel saab moosi teha: hõrk apelsinimarmelaad kaneeli või kardemoniga
Mitte ainult suveajal, vaid ka talvel saab moosi teha. Eriti hõrgu marmelaadi saab apelsinidest, sidrunitest ning kui soovid, võid selle maitse muuta veel erilisemaks kardemoni või kaneeliga. Nauding on garanteeritud!
1 kg apelsinisektoreid
1,3 kg suhkrut
2 sidruni mahl
2 apelsini peeneks hakitud koored (ainult oranž osa)
3 kaneelipulka või 4 tl kardemoni
Tee nii:
Eemalda apelsinidelt ja koorelt võimalikult palju valget koorealust osa. Lõika apelsinid väikesteks tõkkideks, lisa suhkur ja lase segul paar tundi seista – suhkur tõmbab apelsinist mahla välja. Eemalda seemned, mis tõusevad mahla pinnale.
Kalla segu kastrulisse, lisa sidrunimahl ja kaneelipulgad või kardemon. Kuumuta segu madalal kuumusel umbes 40 minutit ja lisa siis riivitud apelsinikoored. Kokku kuumuta segu umbes 1,5 h, kuni vedelik on vähenenud kolmandiku võrra ning selle konsistents on tihke. Eemalda kaneelipulgad ja kaaneta kuum moos steriliseeritud purkidesse.