Läätsepikkpoiss päiksesekuivatatud tomatitega
Mõnusalt tasakaalus pikkpoiss, kus ei saa arugi, et liha pole sees.
Kaheksale
Vaja läheb:
400 g kollaseid või punaseid läätsi
2 porgandit
2 sibulat
2 suurt küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
2 tl kuivatatud basiilikut
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl cayennepipart
2 dl päikesekuivatatud tomateid õlis
2 muna
soola ja musta pipart
Keeda läätsed pehmeks, nõruta. Haki sibul, küüslauk ja porgand peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis 2-3 minutit, pidevalt segades. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja cayenne pipraga. Sega hulka ka nõrutatud läätsed, nõrutatud ja väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna. Jahvata peale musta pipart veskist. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud piklikku vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50-60 minutit. Tõsta ahjust ja lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.