30.01.2018, 05:31
Lia Virkuse retsept argiõhtuks: riisi- hakklihapallid ahjus
Mõnusalt lihtsad lihapallid tomatises koorekastmes, kus hakklihale lisaks pallides ka riis. Serveeri kõrvale keedetud kartuleid, riisi või tatart või lihtsalt värsket salatit. Neljale - kuuele sööjale.
FOTO:
Riisi-hakklihapallid ahjus
500 g veisehakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2-3 sl hakitud lehtpeterselli
2 muna
1 dl pudruriisi
Soola, musta pipart
2- 3 dl puljongit
1 dl vahukoort
1 dl maitsestatud tomatikastet
Haki sibul, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamuna suurused pätsid ( 8-10 tk), pruunista kergelt igalt poolt õlis ja tõsta ahjuvormi. Sega puljong koore ja tomatikastmega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25- 30 minutit.