Jaan Heinmaa
Sellised suupisteampsud valmivad lihtsalt ja maitsevad kogu perele. Ampsude valmistamisel tasub appi võtta ka pere noorimad, kelle jaoks see paras näpukeerutamine on.

Lihapallikeerud

24 tk

400 g minilihapalle (nt Rakvere)
1 pakk (400 g) sügavkülmutatud võiga pärmilehttaina plaate
määrimiseks 1 muna
100 g riivitud juustu

Serveerimiseks:
ketšupit või muud meelepärast vürtsikamat tomatikastet

Lase tainal külmkapis aeglaselt vähemalt 6–8 tundi (või toatemperatuuril tunnike) sulada. Tõsta üks tainaplaat jahuga ülepuistatud lauale ja lõika 6 pikaks ribaks. Jaota igale ribale ühtlaste vahedega 4 lihapalli nii, et üks pall on tainariba peal ja teine all. Torka puitvarras ettevaatlikult läbi lihapallide ja tainariba, tee samuti teiste varrastega.
Tõsta vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 7–8 minutit või kuni küpsetised on kaunilt kuldkollased. Lase väheke jahtuda ja paku meelepärase kastmega.